Objectiu Special Olympics: Abu Dhabi 2019

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
Salvador Ribas es retirarà de l'handbol després del mundial d'Abu Dhabi. Font: Fundesplai. Font: Font: Fundesplai.
Salvador Ribas es retirarà de l'handbol després del mundial d'Abu Dhabi. Font: Dani Gallart/ Suport Associatiu.
L'equip d'handbol unificat en un dels entrenaments preparatoris pel mundial d'Abu Dhabi. Font: Dani Gallart. Font: Font: Fundesplai.
L'equip d'handbol unificat en un dels entrenaments preparatoris pel mundial d'Abu Dhabi. Font: Dani Gallart/ Suport Associatiu.

Objectiu Special Olympics: Abu Dhabi 2019

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’equip català d’handbol unificat lluitarà per aconseguir la medalla d’or als Special Olympics d’Abu Dabhi.

Els Special Olympics és una organització esportiva internacional que organitza esdeveniments esportius per a persones amb discapacitat intel·lectual.

L’objectiu és desenvolupar la confiança en elles mateixes i les seves habilitats socials mitjançant l’entreteniment i la competició esportiva.

Aquest any, del 14 al 21 de març, es celebrarà el campionat del món a Abu Dhabi. La Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) presentarà un equip d’handbol unificat (persones sense discapacitat i persones amb discapacitat intel·lectual) per lluitar per una de les medalles del campionat.

Al 2015, l’equip ja va participar al campionat del món de Los Àngeles, on van aconseguir una quarta posició.

Marga Frade, entrenadora de l’equip, va ser jugadora de balonmano a la màxima categoria nacional amb l'equip CREFF de Sevilla a la dècada dels 70 i 80.

L'any 2004, va presentar l'handbol com esport adaptat a l'ACELL/ Special Olympics Catalunya iniciant l'escola esportiva i al 2006 es va crear l'organització de la lliga.

Després de 15 anys de trajectòria, Frade explica la seva experiència en el món de l’esport inclusiu, quines són les claus per guanyar el mundial i com es planteja el futur dels Special Olympics.Salut, amistat i superació personal

Per la coordinadora esportiva d’ACELL la gran diferència entre l’esport d’elit i els Special Olympics és la humanitat, la companyonia i la convivència entre ells.

A més, gràcies a l’esport, totes aquestes persones poden mantenir un estil de vida saludable, a la vegada que socialitzen amb els seus companys i companyes.

Per Salvador Ribas, jugador de l'equip català d'handbol, el més important és que s’ho passen bé fent el que més els agrada.

Frade assegura que el millor de la seva feina es veure com es superen dia rere dia, tant esportivament com personalment i la satisfacció que els hi dona practicar aquest esport.

Afegeix un comentari nou