Marketplace 2014, un espai de trobada entre entitats socials i empreses

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marketplace 2014, un espai de trobada entre entitats socials i empreses

Resum: 

El passat 20 d'octubre el Centre Cultural El Born de Barcelona va acollir el MarketPlace2014, un punt de trobada on més de 70 entitats i empreses van poder compartir, analitzar i donar impuls a la seva activitat i una bona oportunitat per a la captació de voluntaris.

El Marketplace 2014 és un esdeveniment bianual organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, que té com a objectiu principal facilitar un espai on voluntaris, entitats i empreses amb Responsabilitat Social comparteixin les seves experiències i busquin punts de trobada per col·laborar conjuntament.

A l'edició d'enguany, oberta a tots els ciutadans, van assistir més de 70 entitats i empreses que van poder participar de la fira d'estands així com de les diverses activitats formatives, d'intercanvi d'experiències i col·laboració i dels espais de debat sobre voluntariat. A continuació us expliquem els diversos espais i activitats que van formar part del MarketPlace 2014:

1. Espai Firal

Empreses grans, petites i mitjanes, Centres Especials de Treball i entitats socials van formar part de l'espai Firal del MarketPlace 2014, un excel·lent aparador per a conèixer experiències exitoses de col·laboracions o polítiques empresarials internes. Concretament l'Espai Firal va comptar amb 77 estands, repartits en els següents grups:

 • 20 entitats socials
 • 20 empreses que van mostrar els seus projectes de Responsabilitat Social
 • 20 centres Especials de Treball i empreses d'inserció
 • 10 plataformes vinculades a la promoció de la Responsabilitat Social Empresarial a Europa, Espanya i Llatinoamèrica
 • 7 estands institucionals per als promotors i col·laboradors

2. Espai Diàlegs

Gran Espai de trobada on destacades personalitats del món social, polític, acadèmic i empresarial català van participar en diversos debats sobre el paper del voluntariat en diferents àmbits:

 • Empresa. Responsabilitat Social i Voluntariat
 • Participació ciutadana. Voluntariat esportiu, cultural, ambiental, educatiu
 • Ocupació. Voluntariat i llocs de treball
 • Empresa. Responsabilitat Social i Voluntariat (II)
 • Societat. Món local i voluntariat
 • Societat. Moviments socials i voluntariat

3. Espai Connecta

Espai destinat a afavorir sinergies entre els diferents sectors, una interrelació major i oportunitats de trobades més dinàmiques. L'espai Connecta va comptar amb diverses activitats:

 • Speakers corner: Empreses i entitats representades van exposar durant 3 minuts el seu projecte o proposta de Responsabilitat Social
 • Escoltant-nos: En 3 rondes d'una hora, 5 entitats i empreses van mostrar les seves bones pràctiques de Responsabilitat Social davant 5 taules de 10 persones cada una
 • Consulta: Espai de publicacions del sector

4. Espai Reflexiona

Aquest Espai va comptar amb dues activitats, El Premium i Respon.cat, destinades a reflexionar sobre les línies bàsiques de la Responsabilitat Social de les empreses.

5. Espai Aprèn

D'entre les activitats d'aquest espai formatiu va destacar el Pitching Solidari, on sis entitats socials van poder presentar els seus projectes a una Fila Zero formada per professionals del món de l'empresa i del tercer sector que van valorar la seva presentació com a eina de comunicació entre empresa i entitat i l'interès i atractiu dels projectes presentats.

El MarketPlace 2014 forma part dels actes de la Capital Europea del Voluntariat que alberga Barcelona durant el 2014, i de l’agenda dels actes commemoratius del Tricentenari.

Afegeix un comentari nou