Àmbit de la notícia
Social

Mereixem un estiu amb gràcia!

Entitat redactora
Associació per a Joves Teb
  • Campanya "Mereixem un estiu amb gràcia" de l'associació acidH
  • Excursió de l'associació acidH
    Excursió de l'associació acidH
  • Collage amb fotos de persones que donen suport a l'associació AcidH
    Collage amb fotos de persones que donen suport a l'associació AcidH

L'associació acidH ha llançat una campanya per finançar unes colònies d'estiu especialment pensades per al col·lectiu amb què treballa, les persones amb intel·ligència límit.

L'Associació Catalana d'integració i desenvolupament humà (acidH) vol aconseguir que "l’Oriol, l’Andrea, l’Aleix, la Kàtia, la Natàlia, el Jan i molts altres puguin gaudir d’un bon estiu com qualsevol de nosaltres, malgrat les seves dificultats". Són tots usuaris i usuàries de l'entitat, persones amb intel·ligència límit. AcidH els ofereix la possibilitat de participar en unes colònies d’estiu amb activitats especialment pensades per a ells i elles: "Petites activitats que els ajuden a sentir que hi ha algú per a qui són importants, estimats i acceptats tal com són".

Per poder tirar endavant les colònies han posat en marxa la campanya Mereixem un estiu amb gràcia. Les persones que hi vulguin col·laborar poden fer aportacions econòmiques de 20, 50 o 100 euros. Amb 20 euros estaran finançant l'equipament necessari per a una persona; amb 50 faran possible la participació en les activitats de les colònies (nedar, muntar a cavall, jugar a bàsquet, etc.); i amb 100 euros becaran una persona per participar a una setmana de colònies.

Es calcula que entre un 3 i un 13% de la població té un quocient intel·lectual per sobre de la discapacitat, però per sota del que es considera estàndard, que és el que es coneix com a intel·ligència límit (IL). AcidH treballa des de l'any 1994 amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida d'aquest col·lectiu, mitjançant una atenció integral.

Des de l'entitat, expliquen així la realitat de les persones amb IL: "Les persones amb intel·ligència límit no duen escrites a la cara les dificultats que les fan socialment vulnerables. A primer cop d’ull, passen desapercebudes, però els dèficits −que en moltes ocasions no arriben a atribuir-se a una realitat amb nom propi com és la IL− es detecten a l’hora de comunicar-se, d’assumir les responsabilitats de la vida domèstica o de cuidar-se". Afegeixen que cada persona amb IL, com tothom, té unes necessitats determinades, i que els suports que requereix per viure de manera autònoma no responen a un patró homogeni, reproduïble a qualsevol persona amb IL. D’aquesta condició base parteix l’acció integral d’acidH.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari