Més de 1.100 restaurants combaten la desnutrició amb la campanya “Restaurants contra la Fam”.

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Més de 1.100 restaurants combaten la desnutrició amb la campanya “Restaurants contra la Fam”.

FCVS

Resum: 

Si els comensals trien els plats solidaris de la carta, l’establiment donarà entre 0.5€ i 2€ a projectes de l’organització Acción Contra el Hambre per la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició.

La campanya "Restaurants contra la fam" ha encetat la seva setena edició de la mà del xef Joan Roca, que un any més apadrina el projecte. A més, la iniciativa també compta amb el suport d'altres cuiners en diverses autonomies: Quique Dacosta a la Comunitat Valenciana, Paco Morales a Andalusia i Koldo Rodero a Navarra.

La iniciativa, impulsada per l’organització internacional Acción Contra el Hambre, té com a objectiu de captar fons per lluitar contra la desnutrició infantil. "Restaurants contra la fam" va començar a desenvolupar-se l’any 2010 i vol incloure el sector gastronòmic a la lluita contra la desnutrició infantil i sensibilitzar els clients sobre la situació de la fam al món.

Aquest any, un total de 1.170 restaurants d'Espanya s'han unit per col·laborar en la causa i per tant destinaran, fins al proper 15 de novembre, una part del preu dels seus plats a Acción contra el Hambre. Si els comensals trien els plats solidaris de la carta, l’establiment donarà entre 0,5€ i 2€ a projectes de l’entitat per la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició.

Els clients també disposen d'altres formes per contribuir: realitzant un donatiu a les guardioles instal·lades en els locals col·laboradors o enviant un SMS amb la paraula GANA al 28010.

Els clients poden cercar els restaurants adherits a la campanya a través d’un cercador, amb filtres de cerca per població i tipus de cuina. Actualment hi ha 245 restaurants contra la fam a Catalunya.

La inscripció segueix oberta fins al 15 d'octubre

Els establiments que desitgin col·laborar poden inscriure's fins al 15 d'octubre a la web de la campanya. La participació és molt senzilla. Una vegada realitzada la inscripció, Acción contra el Hambre facilita a l'establiment una sèrie de materials promocionals a cost zero perquè pugui identificar-se com a “restaurant contra la fam” i indicar a la carta quins són els “plats que més alimenten”.

Aquest any, a més, s'han sumat grups de restauració que hi participen amb tots els seus establiments, així com empreses de restauració col·lectiva, la qual cosa permet contribuir a la lluita contra la fam des de menjadors d'empreses, d'hospitals, etc.

Afegeix un comentari nou