Gairebé sis-centes piscines solidàries amb el ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
El salt conjunt a la piscina s'ha convertit en un acte simbòlic del 'Mulla't'. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
El salt conjunt a la piscina s'ha convertit en un acte simbòlic del 'Mulla't'. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Una sirena és la imatge del 'Mulla't' 2022 i l'ha dissenyada la il·lustradora Anna Grimal. Font: Fundació Esclerosi Múltiple
Una sirena és la imatge del 'Mulla't' 2022 i l'ha dissenyada la il·lustradora Anna Grimal. Font: Fundació Esclerosi Múltiple

Gairebé sis-centes piscines solidàries amb el ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La data clau de la campanya per recollir fons per lluitar contra aquesta malaltia neurodegerativa és el diumenge 10 de juliol. Però hi ha convocatòries al llarg de tot el mes.

L’acte central del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ se celebra aquest any el diumenge 10 de juliol al Club Natació Atlètic Barceloneta, a Barcelona. Allà hi haurà la remullada de persones conegudes i d’autoritats que donen suport a la campanya, alhora que es remullaran moltes persones més en actes solidaris en moltes altres piscines d’arreu del país. Aquest any el llistat d’adhesions s'acosta a les sis-centes piscines de barris, pobles i ciutats. En totes es farà el simbòlic salt conjunt a l’aigua.

Com ja és habitual, organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple, a més de la remullada hi haurà activitats aquàtiques i jocs infantils durant tot el matí en les piscines que s’hi ha adherit. Així com la possibilitat de comprar productes de la campanya.

L’objectiu és aconseguir fons per poder-los destinar a investigar per lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa. "Venim de dos anys molt dolents per la pandèmia i tenim moltes esperances posades en el 'Mulla't' d'aquest any per aconseguir recursos", explica la coordinadora de comunicació de la Fundació, Laura Juanola.

El ‘Mulla’t’ es va celebrar per primer cop el 17 de setembre del 1994 en una setantena de piscines. És una campanya que sempre mobilitza moltes famílies i té la doble vessant: recollir diners per investigar i millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia, però també sensibilitzar sobre la seva existència i sobre què significa i què comporta.

Tot i que el ‘Mulla’t’ se celebra el 10 de juliol a la majoria de piscines de Catalunya en aquest llistat hi ha dates i horaris actualitzats, perquè hi ha convocatòries al llarg de tot el mes. "És molt important i necessari que la gent vagi a les piscines i col·labori comprant els productes de la campanya -insisteix Juanola. Ha de ser el nostre any de recuperació". L'objectiu és recollir 300.000 euros que es destinaran a mantenir els serveis d'atenció a les persones amb esclerosi múltiple i també a fer recerca i investigació.

A més, hi ha altres maneres de solidaritzar-se amb les persones malaltes i col·laborar amb la campanya: es pot fer voluntariat a les piscines per organitzar el salt simbòlic o vendre els productes del ‘Mulla’t’, com ara samarretes, tovalloles, bosses, necessers o gorres.

Com col·laborar-hi?

També es pot fer un donatiu que es destinarà a oferir els serveis de neurorehabilitació per aturar l’impacte de la malaltia així com a la recerca o es pot fer un Bizum al 03128.

La imatge d'aquest 2022, tant per als cartells com per als productes, ha estat dissenyada altruistament per la il·lustradora Anna Grimal. Grimal va estudiar a la Massana i va fer un Erasmus a Bèlgica. Establerta a la Costa Brava ha treballat per diferents empreses i mitjans de comunicació. Per dissenyar la imatge del 'Mulla’t per l’esclerosi múltiple' explica que ha estat molt feliç, perquè les activitats aquàtiques l’enamoren. “Dins de l’aigua un se sent lliure, amb plenitud. L’aigua calma i cura algunes malalties i això m’ha inspirat”, afirma.

Afegeix un comentari nou