Neixen els Premis Fem Mataró 2022 per a entitats que generin innovació a la ciutat

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Els premis tenen tres categories valorades en 10.000€ cadascuna. Font: Ajuntament de Mataró
Els premis tenen tres categories valorades en 10.000€ cadascuna. Font: Ajuntament de Mataró
El lliurament dels premis es durà a terme durant la Festa del Voluntariat. Font: Ajuntament de Mataró
El lliurament dels premis es durà a terme durant la Festa del Voluntariat. Font: Ajuntament de Mataró

Neixen els Premis Fem Mataró 2022 per a entitats que generin innovació a la ciutat

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

Els guardons, valorats en 30.000 euros, volen promocionar la tasca de les entitats i potenciar les iniciatives de la ciutadania.

Mataró ha donat vida als Premis Fem Mataró 2022, uns guardons que volen reconèixer i promocionar la tasca de les entitats de la ciutat i potenciar-ne el treball conjunt. Creativitat i innovació s’agafen de la mà en aquesta proposta emmarcada en el Pla Estratègic Mataró 2022. Precisament, els premis s’engloben en els tres reptes de ciutat definits en el pla: lluitar contra l’atur i crear ocupació de qualitat, la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i la promoció de ciutat.

Els premis tenen un valor econòmic global de 30.000 euros i s’adrecen a les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Mataró. A través d’aquesta iniciativa hi ha un objectiu d’establir sinèrgies entre entitats i potenciar el treball col·laboratiu a la ciutat. Una condició per optar als premis serà comptar amb una entitat impulsora, que serà la sol·licitant, i almenys una col·laboradora, que actuarà com a participant.

Els premis es dividiran en tres categories, dotades cadascuna d’elles amb 10.000 euros:

  • Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat: el projecte ha de promoure el reconeixement i la imatge de Mataró. Les accions poden tenir una incidència directa en el comerç, la cultura, l’esport, el patrimoni, etc.
  • Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat: el projecte ha de contribuir a la reducció de la petjada ecològica, la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i els ecosistemes terrestres i marins de la ciutat, la reducció de la contaminació, l’impuls de l’economia circular o la sensibilització ambiental de la ciutadania.
  • Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial: els projectes s’han de centrar en els barris de Cerdanyola o Rocafonda – El Palau – Escorxador. L’objectiu és promoure accions que redueixin les desigualtats i promoguin la convivència i la cohesió social.

El jurat estarà format per un representant polític i una persona tècnica de l’Ajuntament, una persona en representació del Tecnocampus, dues persones expertes en els àmbits de la innovació social i de la governança i un tècnic/a de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats.

El 17 de setembre es realitzarà un acte obert al Centre Cívic Pla d’en Boet on s’explicaran les bases i es resoldran els dubtes. Totes les entitats que ho desitgin poden presentar les seves candidatures des del 18 de setembre fins al dia 31 d’octubre, de forma presencial, a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró. El lliurament dels Premis Fem Mataró 2022 es farà el dijous 28 de novembre en el transcurs de la Festa del Voluntariat.

Afegeix un comentari nou