Nens sense Barreres, TEBVist i la Tavella reben els Premis Solidaris ONCE 2016

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nens sense Barreres, TEBVist i la Tavella reben els Premis Solidaris ONCE 2016

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Aquests guardons distingeixen projectes, entitats i persones que destaquen per contribuir a la inclusió social, la normalització de la discapacitat i l’accessibilitat.

En aquesta desena edició, els Premis Solidaris ONCE Catalunya han guardonat l’ONG Nens sense Barreres en la categoria d’institució, organització o entitat; a TEBVist com a mitjà o projecte de comunicació; a La Tavella en la categoria d’empresa; a Carme Canals, impulsora de la Fundació Friends, en la de persona física, i al Museu Marítim de Barcelona com a administració pública.

Nens sense Barreres és una organització que treballa per acompanyar nens i nenes amb pares a la presó. Impulsa diversos projectes per enfortir la relació pares-infants, dóna suport a les famílies en la inserció social i laboral durant l’etapa post-presó i compta amb un centre d’acollida per a mares perquè aquestes l’utilitzin durant els permisos mentre estan complint la seva condemna.

L’entitat la formen exclusivament especialistes de diversos sectors (psicologia, medicina, pedagogia i altres àmbits professionals) que contribueixen de forma voluntària a millorar la situació d’aquest col·lectiu ‘oblidat’.

D’altra banda, TEBVist és la primera televisió a Internet de Catalunya integrada totalment per persones amb discapacitat intel·lectual. Impulsada pel Grup Cooperatiu TEB, aquest mitjà de comunicació compleix alhora un paper terapèutic i ocupacional i treballa per una societat inclusiva on es generin llocs de feina i serveis de qualitat per a aquest col·lectiu.

L’altre projecte premiat, La Tavella, és una iniciativa empresarial impulsada per la Fundació Viver de Bell-Lloc i l’Associació Sant Tomàs-Parmo. Es dedica a la producció i comercialització de cistelles de fruita i verdura ecològiques alhora que afavoreix la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns mentals severs. De fet, de les 11 persones que treballen a l’empresa, 6 tenen algun tipus de discapacitat.

Carme Canals es la impulsora de la Fundació Friends, una entitat que dóna servei a joves i adults amb síndrome d’Asperger o amb problemes de comunicació social, relació i empatia. La Carme, mare d’un jove que pateix aquesta malaltia, va posar en marxa aquesta organització l’any 2004 en un moment en què no hi havia espais a Barcelona perquè aquestes persones poguessin relacionar-se. Avui la fundació compta amb diversos projectes com la Botiga Friends, que es tracta d’un centre especial de treball dedicat a la venda de roba i complements, i Educafriends, un programa que ha permès a membres d’aquest col·lectiu incorporar-se al sistema educatiu i acabar els seus estudis.

L’ONCE també ha guardonat el Museu Marítim de Barcelona (institució formada per l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Barcelona) per la seva tasca a l’hora de facilitar l’accessibilitat a les seves exposicions i activitats i afavorir l’atenció i l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat.

Afegeix un comentari nou