Nou servei d'atenció a la pobresa energètica en tres districtes de Barcelona

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nou servei d'atenció a la pobresa energètica en tres districtes de Barcelona

Ravalnet

Resum: 

S'han creat Punts d’Atenció a la Pobresa Energètica a les oficines d’Habitatge de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Es tracta d'un servei de l'Ajuntament de Barcelona que estarà operatiu només durant els mesos d’hivern i que oferirà assessorament, tallers formatius, suport en la tramitació d’ajuts i en la interlocució amb les companyies subministradores.

Aquest dispositiu ajudarà també a detectar casos de vulnerabilitat pel que fa a pobresa energètica, sobretot en els barris més afectats. En el diagnòstic es contemplen tres variables clau: ingressos econòmics, despesa en el pagament de subministraments bàsics i estat i composició de la llar.

Es calcula que un 10% de les llars de la ciutat de Barcelona es troben en risc de patir pobresa energètica. El fenomen està concentrat en alguns barris dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Aquests tenen alts índexs d'atur, moltes famílies en situació d'exclusió social i habitatges de baixa qualitat. A la resta de districtes, l’assessorament es continuarà donant a través de la xarxa de centres de serveis socials.

El servei té també com a objectius promoure l’adopció de mesures i accions per prevenir situacions de risc de pobresa energètica, treballar coordinadament amb serveis socials, habitatge i altres actors, i implicar la ciutadania en iniciatives comunitàries orientades a la millora de l’eficiència en l'ús de l'energia i a la lluita contra la pobresa energètica.

L'atenció es focalitzarà en aquelles persones amb dificultats econòmiques i laborals, les que es troben en condicions de dependència com ara gent gran o persones amb discapacitats, i les que viuen en habitatges en males condicions.

Afegeix un comentari nou