Nova convocatòria del Premi ICIP Constructors de Pau

 Font:
Font:

Nova convocatòria del Premi ICIP Constructors de Pau

Resum: 

Donar visibilitat i reconeixement a persones, entitats i institucions que treballen pel foment i la construcció de la pau és l'objectiu del Premi ICIP Constructors de Pau. En la seva primera edició, aquest guardó va destacar la tasca del col·lectiu d’objectors i insubmisos de consciència del servei militar obligatori. Ara ja és en marxa la segona convocatòria.

L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha publicat les bases de la segona edició del Premi ICIP Constructors de Pau 2012. El termini de presentació de sol·licituds ha començat el dia 1 d’abril i finalitzarà el 30 de juny de 2012.

Amb aquesta iniciativa l'ICIP vol premiar les persones, entitats o institucions que per la seva llarga trajectòria hagin tingut un paper rellevant en la construcció i en el foment de la pau, tot impulsant els valors i la pràctica de la cultura de la pau, de la noviolència, de la seguretat humana, del desarmament o de la resolució pacífica de conflictes.

El premi està dotat amb 6.000 euros, que s'hauran de destinar a un projecte que tingui com a finalitat la construcció i el foment de la pau.

A la primera edició del premi es va reconeix la tasca dels objectors de consciència i insubmisos, que durant 40 anys de mobilitzacions van sumar prop d'un milió d'objectors, quaranta mil insubmisos i un total de més de 1.000 anys de presó.

El Premi ICIP va voler destacar el paper d'aquest moviment per "representar una lluita llarga i diversa contra el servei militar obligatori, que contribuí a l'aprofundiment de la democràcia i a difondre els valors de la cultura de la pau, així com a popularitzar, amb el rebuig a l'ús de les armes, l'objecció de consciència, la desobediència civil i la resolució noviolenta dels conflictes".

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Per obtenir més informació sobre la nova convocatòria pots consultar les bases o contactar amb l'ICIP a través de icip[arrova+gencat.cat o el 93 554 42 70.

Afegeix un comentari nou