Obertament inicia la campanya ‘Jo tampoc estic bé’ per a trencar estigmes de salut mental

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Adam Peribáñez
 Font: Obertament
Font: Obertament

Obertament inicia la campanya ‘Jo tampoc estic bé’ per a trencar estigmes de salut mental

Autor/a: 
Adam Peribáñez
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L’associació durà a terme durant el proper més de març aquesta campanya en un moment on la salut mental està en alt risc degut als efectes de la pandèmia.

El context actual provocat per la COVID-19 està tenint efectes perjudicials sobre la salut mental. Durant els darrers mesos els casos de depressió i ansietat han anat en augment, i altres efectes i casos que afecten a la salut mental s’han vist també agreujats.

Tot i això, els problemes de salut mental no es solen trobar al centre del debat, i quan hi son, encara hi ha molts tabús i estigmes associats als mateixos. Per a treballar precisament aquestes dues problemàtiques, l’associació Obertament ha iniciat la campanya ‘Jo tampoc estic bé’.

Obertament porta des de 2010 treballant per a lluitar contra la discriminació que pateixen les persones afectades per un problema de salut mental. Aquesta nova campanya, que estarà vigent fins el proper 31 de març, busca treballar l’estigmatització des d’una perspectiva empàtica, compartint experiències i donant recursos.

Al web de la campanya s’hi poden trobar dos apartats principals per a enfocar aquesta situació. Per una banda, compta amb nombrosos testimonis de persones que s’han vist afectades per “l’aïllament, la inestabilitat o la conciliació personal i professional”, tal com expliquen al web. Els testimonis presenten el seu cas, en vídeo o per escrit, i hi ha un espai habilitat per a poder compartir testimonis personals.

Més enllà del testimoni el web també presenta un espai amb dades i consells per a afrontar situacions d’estrès, depressió i angoixa. L’espai compta amb una sèrie de passos i propostes per a fer un anàlisi propi, i anima a parlar-ne obertament i a demanar ajuda si es creu que hi ha un problema. Aquesta breu guia també es pot descarregar.

Afegeix un comentari nou