Obertes les inscripcions a la ‘Magic Line’ 2022

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Una imatge de participants a la 'Magic Line' de l'any 2020, abans de la pandèmia. Font: Sant Joan de Déu Serveis Socials
Una imatge d'un dels equips participants a la 'Magic Line' de l'any passat. Font: Sant Joan de Déu Serveis Socials
La caminada solidària es farà a Barcelona, Lleida, Manresa, Mallorca i, per primer cop, a Madrid. Font: Sant Joan de Déu Serveis Socials
La caminada solidària es farà a Barcelona, Lleida, Manresa, Mallorca i, per primer cop, a Madrid. Font: Sant Joan de Déu Serveis Socials

Obertes les inscripcions a la ‘Magic Line’ 2022

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La caminada solidària de Sant Joan de Déu es farà el 20 de març i ja hi ha divuit rutes previstes. Entitats, ajuntaments i empreses poden crear rutes pròpies.

"Ens retrobem als carrers amb moltes ganes de viure de nou l’essència de la ‘Magic Line’", comença explicant la responsable de comunicació de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Txell Esteve. Tot l’engranatge de la caminada solidària ja està en marxa: serà el diumenge 20 de març, les inscripcions estan obertes i a més de a Barcelona, Lleida, Manresa i Mallorca, per primer cop es farà a Madrid.

El 2021, la ‘Magic Line’ es va adaptar a la Covid-19. Es va fer el 13 de juny i no hi va haver rutes marcades per evitar l’acumulació de participants en un mateix espai. Cadascú va poder fer la caminada al seu aire.

Ara ja es prepara la novena edició i es recuperen les rutes. “La crida ens representa moltíssim perquè ‘Som el que compartim’ és el que ara mateix ens defineix i el que tenim moltes ganes de fer. I la ‘Magic Line’ ens ho permet”, subratlla Esteve.

Es continuen prenent mesures per la Covid-19, com ara que hi haurà diferents sortides i recorreguts que evitaran aglomeracions. “Són divuit sortides -i n’hi haurà més- que tenen com a element comú els centres de Sant Joan de Déu que, al cap i a la fi, son una part molt important, no només de la institució, sinó de la pròpia ‘Magic Line’”, remarca Esteve.

Una altra novetat important és que es poden promoure o organitzar rutes pròpies. Esteve s’explica: “Això vol dir que si ets un ajuntament o una empresa o una entitat que vol fer la caminada solidària en el seu territori, podrà organitzar-la d’acord amb els criteris de la ‘Magic Line’ i la seva organització”.

Pel que fa llocs, la mobilització en forma de caminada no competitiva que es fa des del 2014 segueix creixent: Barcelona, Lleida, Manresa, Mallorca i s’estrena a Madrid.

A la pregunta de quin és el ganxo de la ‘Magic Line’ en un moment en què es fan moltes curses i caminades solidàries, la responsable de comunicació de l’Obra Social Sant Joan de Déu respon que és el fet de no ser una competició, sumat a què s’hi ha de participar en equip i que la finalitat dels fons recollits sigui clarament “projectes socials de l’entitat per acompanyar les persones que més ho necessiten”. Els equips poden ser d'entre quatre i vint persones.

Insisteix que “no és una cursa, sinó una caminada on ningú guanya ni perd” i també que no la pot fer una persona sola. “Sempre es fa en equip -argumenta Esteve-, perquè a l’Obra Social entenem que és en equip i acompanyat quan podem arribar ben lluny i no entenem els camins en solitari”.

La intenció és que recuperant la data del març, serà el dia 20, la caminada torni a servir per donar la benvinguda a la primavera. Esteve fa una crida a la participació: “Venim de viure gairebé dos anys molt complicats i és ara quan la solidaritat pren més importància que mai”.

Afegeix un comentari nou