Obra Tutelar Agrària: cultivant el futur d’infants vulnerables des de 1928

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
La fundació té diversos programes de formació per assolir una inlcusió laboral i social del i les joves. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
La fundació té diversos programes de formació per assolir una inlcusió laboral i social del i les joves. Font: Suport Tercer Sector.
El programa promou la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament local. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
El programa promou la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament local. Font: Suport Tercer Sector.
En Moha va participar al programa Cultiva i Educa i ara és el responsable del camp. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
En Moha va participar al programa Cultiva i Educa i ara és el responsable del camp. Font: Suport Tercer Sector.
Tots els productes cultivats al projecte es comercialitzen sota la marca de la fundació, oferint menjar de proximitat i de temporada. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
Tots els productes cultivats al projecte es comercialitzen sota la marca de la fundació, oferint menjar de proximitat i de temporada. Font: Suport Tercer Sector.
Alguns dels seus productes són les nous de Lleida i la mongeta de ganxet. Font: Suport Tercer Sector. Font: Font: Suport Tercer Sector.
Alguns dels seus productes són les nous de Lleida i la mongeta de ganxet. Font: Suport Tercer Sector.

Obra Tutelar Agrària: cultivant el futur d’infants vulnerables des de 1928

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La fundació compta amb diversos programes per a joves amb l’objectiu d’acollir-los i integrar-los social i laboralment a través de l’agricultura.

Obra Tutelar Agrària és una fundació privada sense afany de lucre que, des del 1928, es dedica a acollir infants en situació d’alta vulnerabilitat i persones necessitades de tutela social, amb un gran risc d’exclusió social. L’objectiu principal de la fundació és la plena integració social i laboral d’infants i joves.

Cultiva i Educa

Un dels programes de l’entitat és el ‘Cultiva i Educa’. Aquest programa va néixer al maig de 2012 fruit de la necessitat d’inserir en el món laboral a joves extutelats/des. Amb una llarga trajectòria transmetent coneixements relacionats amb el treball agrícola, el programa forma a joves perquè després d’un any de formació i treball, puguin formalitzar la seva situació i trobar feina.

D’aquesta manera, un cop es finalitza el Programa de Formació i Inserció (PFI) s’ofereix continuïtat de formació amb contracte de treball a les colònies agrícoles de la fundació al Vallès Oriental i al Segrià.

Tots els productes cultivats al projecte es comercialitzen sota la marca de la fundació, oferint menjar de proximitat i de temporada, com les nous de Lleida o la mongeta de ganxet. El 100% dels beneficis es destinen a finançar els projectes de l’entitat.

Objectius socials plens de valors

Amb un equip de professionals que s’encarrega de l’explotació agrària i de la formació tècnica de camp del jovent, el programa fomenta la integració social i millora la qualitat de vida de les persones joves per tal de fer possible l’èxit d’autonomia personal i econòmica.

Cultiva i Educa proporciona un habitatge, una retribució econòmica i activitats de formació per aconseguir una població activa qualificada que respongui a les necessitats del mercat laboral al camp.

El programa també promou la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament local, així com valors i actituds per una bona convivència en la societat i la participació del jovent en el seu entorn ciutadà.

Afegeix un comentari nou