Oriol Ginés: "Els agressors utilitzen la violència que és tolerable a la societat"

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Judit Vela
Conexus ofereix el Programa per a Universitats, Adolescents i Joves per a la prevenció i atenció de relacions abusives (PUJA). Font: Pexels. Font: Pexels
Conexus ofereix el Programa per a Universitats, Adolescents i Joves per a la prevenció i atenció de relacions abusives (PUJA). Font: Pexels.
Segons Oriol Ginés, la violència de gènere és igual o major en joves que en adults Font: Pexels
Segons Oriol Ginés, la violència de gènere és igual o major en joves que en adults. Font: Pexels.
Des de l'associació, es dona atenció psicosocial a dones, homes, infants i adolescents Font: O.G.
Des de l'associació, es dona atenció psicosocial a dones, homes, infants i adolescents. Font: O.G.

Oriol Ginés: "Els agressors utilitzen la violència que és tolerable a la societat"

Autor/a: 
Judit Vela
Suport Tercer Sector

Resum: 

El president de l'Associació Conexus reflexiona sobre els diversos eixos que configuren les primeres relacions abusives a l'adolescència i la joventut.

Avui en dia, les persones joves i adolescents utilitzen les xarxes socials per començar a establir relacions sexoafectives, i és en aquest tipus de relacions on hi té lloc la major part de la violència sexual. Segons el psicòleg Oriol Ginés Canales, això permet deduir que els canals a través dels quals s’exerceix violència de gènere estan canviant.

Per aquest motiu, des de l’Associació Conexus, no només ofereixen atenció online a joves víctimes i agressors de violència masclista, sinó que també formen i sensibilitzen aquelles persones que estan presents en els espais on més s’hi dona i es denuncia aquesta violència perquè puguin acompanyar i donar suport.

Ho fan a través del seu programa gratuït PUJA, que fins l'any 2015 estava dirigit únicament a estudiants d'universitat i que ara ha passat a dirigir-se també a adolescents i joves sense recursos d'entre 14 i 25 anys.

Afegeix un comentari nou