Projecte Home alerta del risc del consum d'alcohol per Nadal

Colectic
Una taula parada per celebrar el Nadal. Font: vivienviv0 (Pixabay)
Una taula parada per celebrar el Nadal. Font: vivienviv0 (Pixabay)

Projecte Home alerta del risc del consum d'alcohol per Nadal

Colectic

Resum: 

L'organització recorda que és una substància psicoactiva com les altres drogues encara que sigui legal i estigui socialment acceptada.

Projecte Home alerta del risc d'abusar del consum d'alcohol per les festes de Nadal, quan el risc augmenta degut a les múltiples situacions en les quals l'alcohol està present com els sopars i les celebracions, i l'augment de publicitat de begudes alcohòliques.

Durant aquestes festes, l'organització acompanya les persones que segueixen un dels seus programes de tractament per evitar recaigudes preveient formes de disminuir el risc com ara envoltar-se de persones que respectin la seva situació i no els incitin a beure alcohol o com evitar les festes i celebracions on es beu de forma massiva.

Un consum habitual i normalitzat

L'alcohol és la droga més consumida, acceptada i accessible en la nostra societat. De fet, el 63% de la població de l'Estat d'entre 15 i 64 anys l'ha consumit en els últims 30 dies, i el 8,8% ho fa a diari, segons l'enquesta de consum de drogues del ministeri de Sanitat del 2019, unes xifres que van a l'alça des del 2017.

Malgrat això, l'organització recorda que és una substància psicoactiva com qualsevol altra encara que sigui legal, i que el seu consum pot provocar problemes socials i de salut.

La cocaïna i l'alcohol, les principals addiccions

Segons l'Observatori Projecte Home del 2021, la cocaïna és la principal substància que consumeixen les persones ateses per l'organització i la segona és l'alcohol. El 36,4% de les persones que hi van arribar aquest any van ser ateses per consum d'alcohol, en diferents dosis o associat a altres substàncies, una xifra lleugerament superior a la de l'any anterior. Aquests números s'enfilen si hi posem perspectiva de gènere fins al 46,2% de les dones.

Afegeix un comentari nou