Projecte Home exigeix compromís a l’ONU per fer front a la drogodependència

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Projecte Home participa a la 61a edició de la Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides. Font: Projecte Home
Projecte Home participa a la 61a edició de la Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides. Font: Projecte Home
Logo Projecte Home. Font: Projecte Home
Logo Projecte Home. Font: Projecte Home
 Font: Pixabay
Font: Pixabay

Projecte Home exigeix compromís a l’ONU per fer front a la drogodependència

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

L’entitat, conjuntament amb 905 organitzacions, ha presentat una declaració per reclamar als Estats membres una atenció i una millora en el tractament per a les persones amb dependència a les drogues.

L’ONG Projecte Home ha participat en la 61a edició de la Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides, que enguany se celebra a Viena durant la setmana del 12 de març. En concret, ahir dimarts dia 13, l’entitat va exposar el seu model terapèutic per fer front al problema de les addiccions a les drogues a la conferència ‘Special Event: Promovent el coneixement a les Comunitats Terapèutiques’.

En aquest sentit, Projecte Home va presentar una declaració conjunta amb 905 organitzacions que cada any ajuden a més de 700.000 persones amb addiccions a les drogues per demanar als Estats membres millorar els programes de tractament. El manifest ha sigut llegit per la soprano Ainhoa Arteta. Segons l’organització, 5 de cada 6 persones amb addicció no té un accés a aquests programes. És per això que han demanat que es posi el focus sobre els col·lectius més vulnerables davant d’aquesta realitat social.

Com a coorganitzadora de l’esdeveniment, Projecte Home ha insistit en un necessari compromís de la comunitat internacional i ha presentat un estudi conjunt per demostrar la importància i la necessitat de les Comunitats Terapèutiques per prevenir i tractar les drogodependències. Aquest estudi de caràcter global, afirma que des dels seus orígens l’any 1958, les comunitats han anat adaptant la seva feina a les necessitats de les persones drogodependents i de les seves famílies.

L’objectiu final del tractament que fan aquestes comunitats és reinserir a la persona a la societat i restaurar la seva dignitat, a més que recuperi hàbits saludables. Per aquesta raó, han convidat als Estats membres i altres agències a reconèixer les Comunitats Terapèutiques com a agents garants per reinserir socialment les persones que pateixen problemes d’addicció.

“Les addiccions estan associades a una varietat de condicions de vulnerabilitat individual i factors socials com la pobresa, l’exposició a la violència, el crim i l’exclusió social”, afirmen des de Projecte Home. Segons dades de l’informe World Drug Report, un 5% de la població mundial adulta va consumir drogues durant el 2015. A tot el món, les que són addictes representen uns 29,5 milions de persones.

Projecte Home Catalunya és una ONG catalana creada el 1995 pel tractament, la prevenció i la sensibilització de les addiccions. D’ençà del seu naixement, han atès més de 22.000 persones amb drogodependència. Amb tot, la 61a edició de la Comissió d’Estupefaents se celebrarà fins el pròxim 16 de març.

Afegeix un comentari nou