Projecte Home llença un rap en una campanya per prevenir les addiccions

FCVS
Protagonistes del vídeo de la cançó. Font: Projecte Home
Protagonistes del vídeo de la cançó. Font: Projecte Home
Protagonistes del vídeo musical. Font: Projecte Home
Protagonistes del vídeo musical. Font: Projecte Home
Making off del videoclip. Font: Projecte Home
Making off del videoclip. Font: Projecte Home

Projecte Home llença un rap en una campanya per prevenir les addiccions

FCVS

Resum: 

#MejorProntoQueTarde és una iniciativa de prevenció dirigida a joves i adolescents que tracta temes com la soledat, la rutina o la desigualtat.

“Cada cinc minuts mires la pantalla...ja estàs enganxat, i com ha passat?”. Aquesta és una part de la lletra de ‘Mejor Pronto que Tarde’, la cançó de rap que dóna nom a la campanya que ha llençat Projecte Home per prevenir les addiccions i que va dirigida a joves i adolescents. El tema de hip hop, protagonitzat per l’actriu Paula Gallego i alumnes d’una escola de la capital estatal, parla sobre com la soledat, l’estrès, la rutina o la desigualtat poden conduir al consum abusiu de drogues i altres riscos com l’addicció a les pantalles.

El terapeuta Pablo Llama, lligat a l’associació, ha afirmat en el web de la campanya que “desgraciadament tenim una societat en la qual la gent comença a consumir alcohol, tabac i altres substàncies molt jove". La campanya vol convèncer al jovent perquè fugi de les addiccions i els recorda que no estan sols ni indefensos. Tanmateix, #MejorProntoQueTarde fuig de la idea que no només aquelles persones amb addiccions més greus són les que poden acudir a teràpia, sinó que tothom pot tenir conductes problemàtiques o consums poc saludables.

Un total de 16 alumnes entre 12 i 17 anys han protagonitzat el vídeo musical del rap. L’espot ha sigut dirigit per Marta Puig i Lyona i el rap pot escoltar-se a la plataforma musical Spotify. Segons dades del Pla Nacional sobre Drogues, l’edat d’inici de consum de l’alcohol és als 14 anys i el de cànnabis als 14,8. En aquest sentit, Projecte Home a través de diferents programes de prevenció escolar i familiar arriba a 100.000 persones anualment, entre elles usuaris i usuàries del Projecte Jove.

L’organització ha començat a treballar en els darrers anys en noves addiccions més enllà de les associades a les drogues com les ludopaties, les TIC o les apostes en línia. Nascuda l’any 1984, l’entitat ofereix diferents programes de prevenció com ‘Escola de Famílies’, un curs a Internet per a pares i mares i ‘Jocs de Clau’, un projecte que pretén reforçar entre l’alumnat d’ESO actituds alternatives al consum de substàncies.

Un concurs a Instagram

Projecte Home ha acompanyat l’acció amb un concurs a les xarxes socials sortejant 3 codis Spotify Premium de 6 mesos entre els vídeos més votats. Per participar, s’ha de gravar un vídeo cantant, ballant i recitant el rap a Instagram amb el hashtag #MejorProntoQueTarde. A més, s’ha de seguir el compte oficial @proyectohombreoficial i aconseguir el número més gran de ‘M’agrada’ possible.

Afegeix un comentari nou