Punt de Referència engega una campanya per captar voluntariat

FCVS
Autor/a: 
FCVS
Mentor acompanyant a un jove extutelat. Font: Punt de Referència
Mentor acompanyant a un jove extutelat. Font: Punt de Referència
Voluntariat del GR 16-18, seleccionant fotografies per l’exposició de final de curs.  Font: Punt de Referència
Voluntariat del GR 16-18, seleccionant fotografies per l’exposició de final de curs. Font: Punt de Referència
Els diferents projectes on col·laboraran les persones voluntàries. Font: Punt de Referència
Els diferents projectes on col·laboraran les persones voluntàries. Font: Punt de Referència

Punt de Referència engega una campanya per captar voluntariat

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

L’associació cerca persones voluntàries per a tres projectes de mentoria amb joves tutelats o extutelats de cara al setembre.

L’associació Punt de Referència ha iniciat una crida de voluntariat per trobar persones amb motivacions i temps disponible per ser mentors i mentores de jovent tutelat o extutelat. En aquest sentit, l’entitat necessita trobar persones voluntàries que col·laborin en tres projectes de mentoria social: Referents, MentorHabilitats i el projecte GR 16-18.

Durant el mes de setembre, l’organització sense ànim de lucre iniciarà l’activitat després d’una aturada durant els mesos d’estiu i per aquest motiu han ofert diverses places de voluntariat obertes a la ciutadania. Les persones voluntàries donaran suport a nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de protecció de menors i que amb la majoria d’edat han d’emancipar-se.

La tasca que realitza Punt de Referència és acompanyar al jovent en el seu procés d’emancipació mitjançant la mentoria. Així doncs, la durada del voluntariat podrà ser de 6 mesos (projecte Referents) o de 9 mesos (projectes MentorHabilitats i GR 16-18), segons on les persones seleccionades desenvolupin l’acció voluntària.

Si bé a Referents s’estableixen relacions individuals entre mentor/a i jove, a MentorHabilitats s’inclouen trobades grupals amb altres parelles de mentoria centrant-se sobretot en el suport educatiu i formatiu. Per ambdós projectes és necessari que el voluntariat tingui més de 30 anys i menys de 60. La disponibilitat varia en funció del voluntariat: 2 hores setmanals (Referents) i 2 hores quinzenals (MentorHabilitats), sumades a les 2 hores de seguiment necessàries per ambdós projectes.

Per la seva banda, pel projecte GR 16-18 el voluntariat ha de tenir entre 25 i 30 anys i coneixements mínims de fotografia, ja que és un acompanyament on es realitzaran activitats fotogràfiques i relacionades amb la comunicació. Per a qualsevol dels tres projectes, es farà una formació per capacitar a les persones voluntàries i explicar-los el funcionament dels projectes.

Les persones que desitgin sumar-se a l’equip de voluntariat de l’associació de mentoria poden fer-ho omplint un formulari que ha facilitat la mateixa entitat o bé enviant un correu a l’adreça electrònica: voluntariat[@]puntdereferencia.org. Les ofertes també estan disponibles a www.voluntariatneunclic.cat, la borsa de voluntariat de la Federació Catana de Voluntariat Social.

Afegeix un comentari nou