Punt de Referència engega una campanya per captar voluntariat

FCVS
Autor/a: 
FCVS
Mentor acompanyant a un jove extutelat.
Mentor acompanyant a un jove extutelat.
Voluntariat del GR 16-18, seleccionant fotografies per l’exposició de final de curs.
Voluntariat del GR 16-18, seleccionant fotografies per l’exposició de final de curs.
Els diferents projectes on col·laboraran les persones voluntàries.
Els diferents projectes on col·laboraran les persones voluntàries.

Punt de Referència engega una campanya per captar voluntariat

Autor/a: 
FCVS
FCVS

Resum: 

L’associació cerca persones voluntàries per a tres projectes de mentoria amb joves tutelats o extutelats de cara al setembre.

L’associació Punt de Referència ha iniciat una crida de voluntariat per trobar persones amb motivacions i temps disponible per ser mentors i mentores de jovent tutelat o extutelat. En aquest sentit, l’entitat necessita trobar persones voluntàries que col·laborin en tres projectes de mentoria social: Referents, MentorHabilitats i el projecte GR 16-18.

Durant el mes de setembre, l’organització sense ànim de lucre iniciarà l’activitat després d’una aturada durant els mesos d’estiu i per aquest motiu han ofert diverses places de voluntariat obertes a la ciutadania. Les persones voluntàries donaran suport a nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de protecció de menors i que amb la majoria d’edat han d’emancipar-se.

La tasca que realitza Punt de Referència és acompanyar al jovent en el seu procés d’emancipació mitjançant la mentoria. Així doncs, la durada del voluntariat podrà ser de 6 mesos (projecte Referents) o de 9 mesos (projectes MentorHabilitats i GR 16-18), segons on les persones seleccionades desenvolupin l’acció voluntària.

Si bé a Referents s’estableixen relacions individuals entre mentor/a i jove, a MentorHabilitats s’inclouen trobades grupals amb altres parelles de mentoria centrant-se sobretot en el suport educatiu i formatiu. Per ambdós projectes és necessari que el voluntariat tingui més de 30 anys i menys de 60. La disponibilitat varia en funció del voluntariat: 2 hores setmanals (Referents) i 2 hores quinzenals (MentorHabilitats), sumades a les 2 hores de seguiment necessàries per ambdós projectes.

Per la seva banda, pel projecte GR 16-18 el voluntariat ha de tenir entre 25 i 30 anys i coneixements mínims de fotografia, ja que és un acompanyament on es realitzaran activitats fotogràfiques i relacionades amb la comunicació. Per a qualsevol dels tres projectes, es farà una formació per capacitar a les persones voluntàries i explicar-los el funcionament dels projectes.

Les persones que desitgin sumar-se a l’equip de voluntariat de l’associació de mentoria poden fer-ho omplint un formulari que ha facilitat la mateixa entitat o bé enviant un correu a l’adreça electrònica: voluntariat[@]puntdereferencia.org. Les ofertes també estan disponibles a www.voluntariatneunclic.cat, la borsa de voluntariat de la Federació Catana de Voluntariat Social.

Afegeix un comentari nou