#QueNoTenganyin, la campanya conjunta de les organitzacions socials catalanes per frenar els discursos d’odi
#QueNoTenganyin, la campanya conjunta de les organitzacions socials catalanes per frenar els discursos d’odi
Aquesta iniciativa té l’objectiu de desmentir rumors sobre la immigració tant als mitjans de comunicació com a les xarxes socials.
Ens trobem a menys de quaranta-vuit hores de les eleccions generals del proper 23 de juliol i les entitats socials segueixen amb les seves campanyes per tenir un impacte en els resultats d'uns comicis que es preveuen decisius pel futur del país a curt i mitjà termini.
Una de les darreres campanyes que s'ha posat en marxa és #QueNoTenganyin, una iniciativa que vol lluitar contra la desinformació sobre la immigració que es promulga a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials. La campanya aplega a diverses federacions i confederacions d'entitats del tercer sector català, entre les quals es troben la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat i la Fundació Ficat.
La campanya consta d'un vídeo que s'ha distribuït a través dels perfils de xarxes socials de totes les entitats implicades en què diverses personalitats mediàtiques, com ara les actrius Laia Manzanares i Joana Vilapuig i les periodistes Elisenda Colell i Jordi Évole, i d'altres figures reconegudes del moviment veïnal i associatiu, com Júlia Portal i Rocío Laguna, desmenteixen estereotips sobre els efectes o conseqüències de l'arribada de persones migrades a l'estat espanyol.
Dades per desmentir els rumors
La campanya, a més del vídeo reivindicatiu, aporta dades contrastades d'organismes experts i fonts acreditades que desmenteixen qüestions en relació amb la feina, la salut o la convivència.
Sobre la feina, la campanya explica que la diferència entre la proporció de població migrada total i la població migrada que treballa és mínima, sent la primera un 10,8% i la segona un 12% del total de la població. A més, #QueNoTenganyin fila encara més prim i desgrana aquestes dades per sectors laborals, deixant pal·les que la població migrada contribueix al sistema en aquells sectors on la població autòctona ha deixat de fer-ho. Es tracta de camps com ara l'hostaleria, la restauració, la construcció i, especialment, l'àmbit de les cures.
Pel que fa a les despeses sanitàries i socials, la campanya explica que, tot i que la població migrant arriba ja al 12% del total, la seva despesa sanitària només suposa un 5% del còmput global. A més, segons les dades de l'informe 'Inmigración y Estado de Bienestar en España' de la Fundació La Caixa, les persones migrades van al metge la meitat de vegades que la població autòctona. Pel que fa a la despesa social, la campanya explica que menys del 7% de les intervencions dels serveis socials al nostre país estan adreçades a la població migrada.
Totes aquestes dades i han quedat recollides en un fil de Twitter publicat al compte de la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social.
La immigració és una qüestió de #dretshumans, no dades, però a més a més, les xifres dels rumors són falses. pic.twitter.com/jjqFPoZa4V
— ECAS Acció Social (@ecasacciosocial) July 18, 2023
La importància de l’empadronament
Les organitzacions socials que impulsen la iniciativa #QueNoTenganyin són les mateixes que ja van unir-se per defensar el dret al registre municipal en les darreres eleccions municipals el passat mes de maig. Conjuntament amb altres entitats, com ara el Fòrum de Síndics Locals o la Coordinadora Obrim Fronteres, van posar de manifest que molts consistoris incompleixen la legislació a l'hora de facilitar el registre de totes les persones que resideixen a diversos municipis catalans. El registre esdevé una porta d'accés a altres drets fonamentals com són la sanitat, l'educació i l'assistència social.
Amb aquesta nova campanya, centrada a contrarestar els discursos d'odi envers població migrada, les entitats promotores recorden que a Espanya hi ha més de mig milió de persones migrades en situació administrativa irregular, i en situacions burocràtiques complicades, a causa de la Llei d'Estrangeria que els exclou de tot ajut social malgrat la seva contribució a la societat.
Comentaris
Your comments on the forum
Your comments on the forum are very reasonable, hope you add comments to the mapquest driving directions website for us to improve further, and thank you for your comments.
Fantastic blog. Reading your
Fantastic blog. Reading your articles was enjoyable. For me nytimes crossword, this was a really enjoyable book. I have it bookmarked and am eager to read more things from it. Continue your wonderful effort!
You overwhelmed me with facts
You overwhelmed me with facts. After reading your informative blog. Glad to learn from your useful skill. Thank you for sharing. fnaf
In this
Crec que la campanya #QueNoTenganyin és una iniciativa molt important per lluitar contra els discursos d'odi. Els discursos d'odi són una forma de violència que poden tenir un impacte devastador en les persones i les comunitats que s'hi dirigeixen.
Per això, crec que és important que els desenvolupadors de CarX Street s'impliquin en la lluita contra els discursos d'odi. Poden fer-ho mitjançant la implementació de mesures per prevenir i denunciar aquests comentaris.
Afegeix un comentari nou