Àmbit de la notícia
Social

Quinze anys regalant somriures

  • Un dels èxits al llarg d'aquests 15 anys pertany a l’àmbit de la formació

Durant aquests anys, els pallassos de l'ONG Pallapupas han fet riure a més de 500.000 pacients hospitalaris.

L'ONG Pallapupas, que va néixer amb la idea de fer menys traumàtica l'estada d'un infant a l'hospital, celebra enguany el quinzè aniversari. Al llarg d'aquests anys han regalant somriures a més de 500.000 pacients, dels quals el 70% són nens de 14 hospitals de Catalunya.

Pallapupas és una organització formada per 'clowns' professionals que va començar l'any 2000 el seu programa mare, 'Pallassos d'hospital', en diversos hospitals pediàtrics catalans per acompanyar i fer més alegre l'estada de les criatures durant i després d'una intervenció quirúrgica; aquesta idea  va ser pionera a Espanya. Posteriorment, el 2008 l'associació va ampliar el seu servei a pacients de la tercera edat amb intervencions també en centres sociosanitaris.

Actualment, no tan sols treballen amb els hospitals, si no que han creat un teatre social per a persones amb malalties mentals, dividit en tres companyies (per adults, per joves i per als familiars). A través de les seves interpretacions volen que el públic s’adoni dels problemes que suposen aquestes malalties i participin en les actuacions.

Un dels èxits al llarg d'aquests 15 anys pertany a l’àmbit de la formació, quan el 2012 la Universitat de Barcelona va introduir una assignatura optativa pel grau de medicina al campus universitari de Bellvitge anomenada 'Noves eines per a la intervenció en el món hospitalari'.

La Universitat Ramon Llull també s’ha interessat pel seu programa de formació en el postgrau d’infermeria pediàtrica, que amb l’ajuda dels Pallapupas ensenya a gestionar les emocions a l’hora de treballar en entorns hospitalaris.

A Pallapupas són conscients de l'importància d'haver entrat en el àmbit de la formació, perquè pot ajudar a que el món sanitari prengui consciència de la feina que fan, convertir-se en un projecte assistencial i no d’entreteniment.

A través de les seves petites intervencions personalitzades aconsegueixen treure un somriure als nens que passen moments delicats i dolorosos: “Volem transformar un espai gris i desolat en un de més animat i viu”, afirma la fundadora, Angie Rosales.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari