'Regala solidaritat per Nadal', la nova campanya de donacions de materials

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Donacions solidàries per Nadal, la nova campanya del ‘Guanyem-hi Tots!’ Font: FCVS
Donacions solidàries per Nadal, la nova campanya del ‘Guanyem-hi Tots!’ Font: FCVS
El Casal Infantil La Mina va reaprofitar articles de festa en bon estat. Font: FCVS
El Casal Infantil La Mina va reaprofitar articles de festa en bon estat. Font: FCVS

'Regala solidaritat per Nadal', la nova campanya de donacions de materials

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

El 'Guanyem-hi Tots!' fa una crida per recaptar donacions d’excedents i productes en bon estat perquè entitats socials puguin allargar la seva vida útil, tot promovent la reutilització.

El ‘Guanyem-hi Tots’, la plataforma de donacions creada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), ha llençat una campanya en línia amb l'objectiu de recaptar donacions d’excedents i materials de segona mà en bon estat perquè entitats socials i projectes benèfics puguin allargar la seva vida útil. La campanya, en aquest sentit, vol promoure la reutilització de joguines, roba, material escolar, objectes de la llar, electrodomèstics, mobles, llibres, pel·lícules i aparells electrònics que puguin ser reaprofitats per diferents ONG.

A la secció de 'Demandes' de l'aplicatiu, hi ha diferents materials sol·licitats per entitats socials: una taula rodona per la sala de reunions de la Fundació Joan Salvador Gavina, una televisió per als pisos d’acollida d’immigrants en risc d’exclusió de la Fundació Bayt Al-Thaqafa o una pissarra velleda pel casal d’infants de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec en serien alguns exemples. Aquestes demandes d'entitats socials es poden cobrir fàcilment amb la reutilització de productes en bon estat. L’objectiu de la campanya és, d’una banda, fer una crida perquè ciutadania i empreses donin productes que ja no necessiten, a la vegada que poden cobrir les demandes de les entitats socials. D’altra banda, un segon objectiu de la campanya és promoure la reutilització i el consum responsable d’excedents per Nadal i fomentar al mateix temps el respecte cap a medi ambient i la prevenció de residus.

Com col·laborar amb la campanya?

  • Fent una donació d’un material en bon estat: si tens roba, joguines, material escolar, etc., que ja no necessites pensa en donar-li una segona vida útil!

  • Cobrint una de les demandes de les entitats socials: a l’aplicatiu hi ha diferents sol·licituds d’entitats que necessiten ser cobertes. Omplint un formulari pots facilitar els recursos necessaris perquè puguin desenvolupar les seves activitats!
  • Col·laborant en la difusió per xarxes socials: comparteix la iniciativa a través de Facebook i Twitter amb l’etiqueta #JoTambéReutilitzo

Com fer una donació?

Accedint al web http://guanyem-hi-tots.voluntaris.cat/, s'ha de clicar sobre l'opció 'Registra't' i un cop s'ha creat l'usuari, triar l’opció ‘Donar un producte’. Només s'ha d'omplir una fitxa amb el nom, la data límit de recollida, la ubicació i una fotografia, i les entitats socials podran anar a recollir el material en el termini establert, a la seu de l'empresa o de la casa particular.

Afegeix un comentari nou