‘Reiniciem!’, dinàmiques per acompanyar adolescents i joves en el postconfinament

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria i Bel
Per a una gran part de la joventut, el confinament i desconfinament s’han convertit en un procés de tolerància a la frustració, d’adaptació i d’aprenentatge constant.  Font: Ajuntament de Castellolí
Per a una gran part de la joventut, el confinament i desconfinament s’han convertit en un procés de tolerància a la frustració, d’adaptació i d’aprenentatge constant. Font: Ajuntament de Castellolí

‘Reiniciem!’, dinàmiques per acompanyar adolescents i joves en el postconfinament

Autor/a: 
Anna Echeverria i Bel
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La guia pretén fer reflexionar adolescents i joves sobre el seu estat emocional i la repercussió i les oportunitats sorgides de la crisi de la Covid-19.

La iniciativa ‘Fem Tec’ de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona llança la guia ‘Reiniciem!’, un nou recull de dinàmiques per a promoure les competències de vida entre les persones joves. En aquest cas, dinàmiques per acompanyar adolescents i joves en la situació de postconfinament causat per la Covid-19.

Partint del reconeixement de l’educació no formal com a instrument per a transmetre conceptes, valors i capacitació al jovent, la guia ‘Reiniciem!’ presenta dinàmiques que posen al centre l’aprenentatge, el creixement i l’adaptació al confinament. Aquestes es focalitzen a més en les capacitats personals, les amistats, l’entorn immediat i les noves oportunitats que motiven els i les joves.

La guia compta amb 10 activitats dissenyades per “parlar amb adolescents i joves sobre el seu estat emocional i la repercussió i les oportunitats que els ha comportat la crisi de la Covid-19 en els seus processos vitals” tal com exposa la mateixa guia. A més de les dinàmiques, la guia incorpora també llistes de música per acompanyar les activitats i 8 vídeos per introduir els i les joves a la reflexió.

Les dinàmiques estan dissenyades perquè es puguin realitzar complint les indicacions del Pla de desconfinament dels Serveis d’atenció a la infància, l’adolescència i la joventut de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou