Sant Just Desvern viurà l’experiència de ser refugiat

Autor/a: 
Natalia Moreno/Catalunya amb ACNUR
 Font:
Font:

Sant Just Desvern viurà l’experiència de ser refugiat

Autor/a: 
Natalia Moreno/Catalunya amb ACNUR

Resum: 

En el marc de la Festa de la Pau que es celebra aquest dissabte dia 12 de maig a la Plaça de la Pau de Sant Just Desvern, Catalunya amb ACNUR instal·larà l’exposició SER REFUGIAT. Es tracta d’una mostra dinamitzada que recrea com es viu en un camp de refugiats i permet als assistents interactuar i visualitzar els elements que configuren la vida dels refugiats i refugiades afectats per les crisis humanitàries.

Una tenda de campanya com les que utilitza l’ACNUR, l’Agència de l’ONU per als Refugiats, actua com a eix vertebrador d’un recorregut que planteja un camí paral·lel al camí al que han de fer les persones que es veuen obligades a fugir de casa seva, fins que l’ACNUR troba una solució duradora per a la seva situació.

Uns planells explicatius i un seguit d’elements d’atrezzo aproximen al visitant a la realitat dels desplaçaments forçats, als conceptes de refugi, asil, i als sistemes d’assistència i protecció que ofereix l’ACNUR en qüestions d’aigua, alimentació, salut i educació en les seves operacions d’ajut humanitari.

Els veïns del municipi podran viure durant tot el dia l’experiència de SER REFUGIAT, apropant-se fins la Plaça de la Pau de Sant Just Desvern. Però serà a les 17.45 hores quan podran gaudir d’una actuació de l’ONG Pallasos sense Fronteres. Els artistes MacMon i Tona provocaran els riures i somriures de la gent amb una funció estructurada de la mateixa manera que ho fan als camps de refugiats sota el mandat de l’ACNUR amb l’objectiu de fomentar la il·lusió i les ganes de viure entre les persones desarrelades que han patit la vulneració dels seus drets humans.

Afegeix un comentari nou