Neteja ecològica per regularitzar persones migrades

Ravalnet
L'equip de Migractiva. Font: Migractiva
L'equip de Migractiva. Font: Migractiva

Neteja ecològica per regularitzar persones migrades

Ravalnet

Resum: 

El Sindicat de Cuidadores Sense Papers posa en marxa Migractiva per dignificar la feina de les treballadores de les cures i assessorar-les.

El Sindicat de Cuidadores Sense Papers no en tenia prou amb repartir aliments, fer assessoraments de migració, i cuidar dels infants en temps de pandèmia. Amb la vocació d'anar més enllà, constitueix l'associació Migractiva i posa en marxa el servei de neteja ecològica per a particulars i empreses per contractar i regularitzar persones migrades, a més d'oferir suport i una feina digna.

"Utilitzem productes amb molts químics que danyen la nostra salut i el medi ambient", explica Silvia Sánchez. Per això ofereixen aquest servei centrat en les cures que és "més que un servei". "Pot ajudar a regularitzar la situació de moltes mares que hem de tirar la família endavant, a persones precàries que necessiten ajuda", afegeix.

Sánchez i set persones més estiren del carro de l'entitat que ha rebut el suport de Barcelona Activa i de l'Ateneu del Raval, on tenen la seu. Moltes d'elles encara no tenen contracte ni papers i és des d'aquesta realitat que viuen en primera persona que volen transformar la situació.

El 32,5% de les treballadores de la llar i de les cures viuen sota el llindar de la pobresa a Espanya, segons un informe d'Oxfam Intermon. Explotació laboral, precarietat i soledat vulneren els seus drets, segons aquest altre informe de Comissions Obreres (CCOO). Fan llargues jornades sense temps lliure, i pateixen humiliacions, abusos i maltractament emocional.

"Volem tirar endavant i que no ens continuïn explotant com ho fan. Som persones responsables amb ganes de treballar i ho volem fer millor", clou Sánchez.

Afegeix un comentari nou