S’obre un pla de foment de l’ocupació específic per a persones trans

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria i Bel
Les persones trans pateixen freqüentment situacions de discriminació laboral. Font: Generalitat de Catalunya
Les persones trans pateixen freqüentment situacions de discriminació laboral. Font: Generalitat de Catalunya

S’obre un pla de foment de l’ocupació específic per a persones trans

Autor/a: 
Anna Echeverria i Bel
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El pla de xoc per a l’ocupació del Govern de la Generalitat de Catalunya preveu per primer cop un projecte específic d’ocupabilitat adreçat a persones trans.

Els departaments d’Empresa i Treball i d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat obren per primera vegada una convocatòria específica d’ajuts en polítiques actives d’ocupació per a persones trans. La dotació prevista per aquesta línia d’ajuts és de 4 milions d’euros.

Aquesta convocatòria s’emmarca en el programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de subvencions a entitats locals i entitats sense ànim de lucre per afavorir la formació i ocupació, especialment entre els col·lectius amb més dificultats d’accés al món laboral.

Concretament, enguany s’han inclòs en aquest programa plans d’ocupació perquè les entitats sense ànim de lucre contractin persones trans. Aquests preveuen el finançament de contractes laborals, formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, i acompanyament per garantir la plena inclusió d’aquest col·lectiu.

En aquest sentit, la Direcció General de Polítiques LGBTI+ s’ha coordinat amb el SOC, les entitats que treballen per a la inserció de les persones trans i amb les entitats sense ànim de lucre amb qui establiran contractes laborals per tal d’assessorar-se i recollir els seus perfils i necessitats.

El SOC disposa de vuit oficines de treball amb atenció especialitzada per a persones trans (Tarragona Centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat) i ha creat, a més, recursos per millorar el model d’atenció vigent a aquest col·lectiu des de la no-discriminació.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent Ramió ha qualificat la mesura “de gran importància per a un col·lectiu que pateix freqüentment situacions de discriminació laboral, que és víctima de prejudicis que dificulten la seva inserció al món del treball”.

Afegeix un comentari nou