#STOPEXPERTS, la campanya de Down Catalunya per lluitar contra el bullying

F Pere Tarrés
Cartell de la campanya. Font: Down Catalunya
Cartell de la campanya. Font: Down Catalunya

#STOPEXPERTS, la campanya de Down Catalunya per lluitar contra el bullying

F Pere Tarrés

Resum: 

Cinc joves amb síndrome de Down creen la campanya #STOPEXPERTS per conscienciar sobre l’assetjament escolar amb motiu del Dia Mundial de la síndrome de Down que es celebra el proper dijous dia 21 de març,

8 de cada 10 persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual patiran al llarg de la seva vida algun tipus d’assetjament a l’etapa escolar. Coneixedora d’aquesta dada, la coordinadora Down Catalunya, amb el suport de la Fundació La Caixa, ha volgut presentar, coincidint amb el Dia Mundial de la síndrome de Down, una campanya innovadora pel que fa al seu funcionament per a treballar, informar i sumar-se a la lluita contra els casos d’assetjament escolar.

Aquesta campanya, parteix d’un plantejament totalment diferent dels habituals, ja que ha estat dissenyada per un grup de treball integrat per cinc persones amb discapacitat intel·lectual i han estat ells i elles qui han determinat com s’ha d’enfocar, dissenyar i comunicar, així com dels continguts que hi ha volgut reflectir, basats en molts moments, en les seves pròpies experiències personals.

Down Catalunya i el grup de treball han comptat amb un grup de persones voluntàries de l’agència McCann que han volgut sumar-se al projecte i aportar la seva expertesa i consell, treballant colze a colze amb el grup i fent-se càrrec de l’espot.

Fruit d’aquesta sinèrgia de treballs, neix ‘#STOPEXPERTS’, una campanya que reclama que les persones amb discapacitat intel·lectual i que alguna vegada han estat víctimes de bullying, no volen ser expertes en aquesta qüestió, i que ningú hauria de ser-ho.

Tots els materials de la campanya es troben publicats a la web de Down Catalunya on també hi ha el vídeo que encapçala la campanya i un seguit d’entrevistes tant amb els i les membres del grup de treball com amb d’altres protagonistes que s’hi han volgut sumar.

De manera paral·lela, set de les entitats que formen part de la coordinadora, Aura Fundació, Andi Sabadell, la Fundació Astrid-21, Down Lleida, Down Tarragona, Família AMIC i la Fundació Catalana Síndrome de Down, han estat pioneres abordant l’assetjament escolar, fent tasques de sensibilització, prevenció i acompanyament a les víctimes i al cos docent. Aquesta tasca ajuda a conscienciar la comunitat escolar sobre aquesta problemàtica, potenciar la cohesió social, la inclusió i la convivència de persones amb necessitats educatives especials.

Afegeix un comentari nou