Tarragona es prepara per celebrar el seu primer Pride

Kiwop
El PRIDE Tarragona està organitzat per la conselleria d’Igualtat i LGBTIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona Font: Ajuntament de Tarragona
El Pride Tarragona està organitzat per la conselleria d’Igualtat i LGBTIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona. Font: Ajuntament de Tarragona
Totes les activitats del PRIDE Tarragona són gratuïtes i per a tots els públics Font: Ajuntament de Tarragona
Totes les activitats del Pride Tarragona són gratuïtes i per a tots els públics. Font: Ajuntament de Tarragona
Les drags locals Zafiro i Lady Savannah seran les dinamitzadores del festival Pride Tarragona Font: Ajuntament de Tarragona
Les drags locals Zafiro i Lady Savannah seran les dinamitzadores del festival Pride Tarragona. Font: Ajuntament de Tarragona

Tarragona es prepara per celebrar el seu primer Pride

Kiwop

Resum: 

La cita tindrà lloc el dissabte 15 de juny i comptarà amb diverses actuacions musicals, una fira d’entitats, drag shows i una marxa reivindicativa, entre altres activitats.

Tarragona dona visibilitat al col·lectiu LGBTIQ+ amb una jornada reivindicativa plena d’activitats per a tots els públics. Sota el lema ‘l’Orgull és nostre’, la ciutat celebrarà el seu primer Pride inclusiu amb l’objectiu de conscienciar sobre la defensa dels drets i llibertats del col·lectiu.

Durant tot el dia, la plaça Corsini acollirà un gran nombre d’activitats gratuïtes amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ que cada any se celebra el 28 de juny.

Programació del Pride Tarragona 2024

El festival compta amb una programació variada que arrenca a les deu del matí amb espectacles de màgia, drag shows per a tots els públics, actuacions musicals, tallers i un photocall per a la diversitat.

A la tarda, la celebració seguirà fins a les tres de la matinada amb més actuacions musicals, DJs i un talk show. A més, a les set de la tarda començarà la marxa per a la visibilitat i l’orgull de la comunitat LGBTIQ+ a la Rambla de Tarragona sota el lema ‘l’Orgull és nostre’. Després, es farà la lectura del manifest social i pregó comunitari.

Fira d’entitats i serveis LGBTIQ+

Durant tot el dia, el punt neuràlgic del Pride Tarragona, la plaça Corsini, comptarà amb una fira d’entitats i serveis LGBTIQ+. El seu objectiu és donar visibilitat al col·lectiu, continuar lluitant contra tota mena de discriminacions i treballar per generar una societat més justa i igualitària. En total, n'hi participen una desena d'arreu del territori.

"Ens fa molta il·lusió participar a la fira d'entitats i que la ciutadania coneixi la nostra tasca", exposa l'Olga Nadal, vicepresidenta de l'Associació Chrysallis a Catalunya. L'entitat, formada per famílies d'infants i joves trans, creu molt adient que el Pride es descentralitzi i arribi a més punts del territori català.

Per altra banda, l'Associació Tiresias també hi serà present amb un estand informatiu. "Enguany col·laborem amb festes Pride de diferents localitats de Catalunya i per a nosaltres, és un honor poder assistir al primer Pride de Tarragona", explica la Marta Cabañas, secretaria de l'associació.

Altres activitats i serveis

L’esdeveniment, organitzat per la conselleria d’Igualtat i LGBTIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, disposarà del Punt Lila i Arc Iris de prevenció i atenció vers les conductes sexistes, així com del servei d’atenció i cangur gratuït del programa Temps x Cures de la conselleria d’Igualtat. Tots ells, ubicats a la plaça Corsini també.

Per altra banda, durant tot el mes de juny es duran a terme diverses activitats inclusives a diferents espais de la ciutat amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+.

Afegeix un comentari nou