Testimonis de pau en un context de violència
Comparteix
FundiPau elabora una proposta didàctica per la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.
El proper 30 de gener es compleixen 75 anys de la mort de Gandhi, una data que coincideix amb el 60è aniversari (a l’agost) de la ‘Marxa sobre Washington pel treball i la llibertat’, una concentració multitudinària que va representar un punt d’inflexió en la història dels drets civils als Estats Units. En aquella marxa, Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs en què, a partir de la frase ‘tinc un somni’, defensava un món sense discriminacions entre les persones i on es respectessin els drets humans de tothom.
És en aquest context que FundiPau presenta una proposta didàctica per la celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), que té per objectiu reflexionar sobre quin tipus de relacions interpersonals té l'alumnat i conèixer aportacions de persones referents en la lluita no violenta com Luther King i Gandhi. La proposta inclou activitats per als cicles educatius que van des d'infantil fins al batxillerat com ara lectures, treball a partir de cançons i debats a l'aula.
Gandhi i Luther King, són els protagonistes de la proposta d'enguany, dues figues que en espais geogràfics i temporals diferents on la violència era molt present, van saber trobar vies alternatives a la confrontació violenta per canviar les coses. Amb eines com la resistència pacífica i la desobediència civil noviolenta van aconseguir modificar el rumb de la història dels seus països. Van ser dues persones revolucionàries que van optar per estratègies alternatives a la violència per assolir objectius justos.
Totes aquelles activitats educatives que es duen a terme en el marc del DENIP es recullen en un mapa que FundiPau ha elaborat especialment per a l'ocasió.
Afegeix un nou comentari