Tret de sortida d’El Mercat Social, la botiga virtual més solidària

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Tret de sortida d’El Mercat Social, la botiga virtual més solidària

Resum: 

El passat dilluns 8 de juliol es va posar en marxa El Mercat Social, la botiga virtual que permetrà comprar en línia productes i serveis d’entitats socials.

El Mercat Social és una iniciativa que fomenta el comerç just i els criteris socials a l’hora de fer la compra, així com promou les empreses d’inserció i els centres especials de treball.

La plataforma de caràcter social fomenta el comerç en línia i, a través d’entitats associades, oferirà una àmplia oferta de productes i serveis per finançar els projectes que estan desenvolupant. Aquest web és una aposta ferma per a la transformació social des de la participació, la compra responsable, i el compromís per finançar entitats sense ànim de lucre.

El Mercat Social, iniciativa de la FCVS, sorgeix acompanyada de la Fundació Ared i la Fundació Yamuna com a entitats associades. Es tracta d’un projecte col·laboratiu que evolucionarà amb les entitats per avançar en tot allò que puguin fer plegades.

La botiga virtual, que permetrà comprar a partir del dimecres 17 de juliol, neix amb productes tèxtils, amb bijuteria, productes de la llar i decoració. També posa a l’abast una secció outlet. Ben aviat, es preveu que es puguin adquirir a El Mercat Social d’altres productes com aliments i publicacions. A més, també s’hi oferiran serveis com bugaderia, càtering i reformes de la llar.


Entitats associades

La Fundació Ared treballa per a l’accés a la plena ciutadania de persones en risc d’exclusió social, principalment dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials. A través de l’empresa d’inserció Salta promou la incorporació al mercat laboral de persones en risc d’exclusió. El Mercat Social esdevé un nou canal de venda per a poder comprar en línia els productes que se’n produeixen.

La Fundació Yamuna, fundada l’any 2000, treballa amb poblacions en situació de marginalitat, sobretot nens i nenes, adolescents i dones a l’Índia i a Madagascar. Entre els seus projectes hi ha la cooperativa artesana de Madagascar. La cooperativa ofereix a les dones autonomia familiar mitjançant un lloc de treball digne. Part de la producció obtinguda s’ importa a Catalunya i ara es podrà adquirir també a través d’El Mercat Social.

Comentaris

Felicitats. És molt bona idea.

Que bona idea! Com la que ja va sortir fa un temps latazasolidaria.com amb unes 7 entitats i tenen moltes cosetes! Espero que vagi molt be!

Afegeix un comentari nou