'No podem ni volem esperar més': el moviment ciutadà per la vida independent

Fundació TU-i-NOS
Autor/a: 
TU-i-NOS Fundació
Tu-i-Nos Fundació impulsora del moviment per la vida independent Font: TU-I-NOS Fundació
Tu-i-Nos Fundació impulsora del moviment per la vida independent Font: TU-I-NOS Fundació

'No podem ni volem esperar més': el moviment ciutadà per la vida independent

Autor/a: 
TU-i-NOS Fundació
Fundació TU-i-NOS

Resum: 

Una iniciativa nascuda al Garraf en defensa dels drets de les persones amb discapacitat que advoca pel dret a una vida independent i la plena inclusió en la comunitat.

Amb el lema 'No podem ni volem esperar més', una coalició formada per una trentena d’entitats i organitzacions socials, ha signat un manifest unitari on exigeixen a les administracions, especialment a la Generalitat, que compleixin amb l’obligació de garantir el dret a una vida independent i a la inclusió comunitària de les persones amb discapacitat.

Es tracta d'una iniciativa nascuda a la comarca del Garraf que pretén impulsar una transformació social basada en l’aplicació de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat. Aquesta transformació busca abordar la diversitat de la població, identificant i eliminant les barreres que limiten l’exercici d’una ciutadania plena per a les persones amb discapacitat.

El manifest destaca la importància de posar més recursos i de regular la figura de l’assistent personal per acomplir amb els acords de la Convenció de les Nacions Unides, vigent des del 2008. Amb aquest suport essencial, el col·lectiu busca escapar d’una vida que no s’ajusta a les seves necessitats i desitjos, com declara Cristian Lago, representant de la Federació Ecom, una de les entitats impulsores del manifest.

Les organitzacions signants, entre les quals es subratlla Tu-i-Nos Fundació, preveuen realitzar accions conjuntes per reclamar un canvi substancial en les polítiques i serveis actuals. L’objectiu és transformar les institucions i serveis residencials en suports individuals que fomentin la inclusió a la comunitat. Antoni Centeno, activista fundador de l’oficina de vida independent de Barcelona, destaca la necessitat de trencar inèrcies i canviar perspectives per trobar-se al carrer, en lloc de romandre tancats.

La iniciativa ha rebut un suport massiu, amb 137 organitzacions i gairebé 3.000 persones a títol individual sumant-se a la campanya ciutadana. Amb la vista posada en aconseguir els seus objectius, les entitats promotores preparen noves accions conjuntes per assegurar els drets del col·lectiu i continuar el camí cap a una societat més inclusiva.

Afegeix un comentari nou