Un futur tècnic en clau femenina

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un futur tècnic en clau femenina

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Diverses entitats impulsen un projecte per tal de crear referents femenins que despertin el interès de les noies estudiants respecte els estudis superiors de caràcter tècnic com la física, l’energia o el medi ambient.

Alguns estudis de caire tècnic com la física, l’energia, la mecànica… encara estan poc feminitzats. A les aules i al món laboral predominen els enginyers per sobre les enginyeres, els físics per sobres les físics. Això és, molt sovint, fruit de l’herència donada pel fet de saber que durant molt temps el món de les ciències ha estat fortament masculinitzat.

A Catalunya es van matricular en carreres tècniques 6.981 noies durant el curs 2009-2010. La xifra no és excessivament baixa a primera vista, però al comparar-la amb els 16.077 nois que es van matricular en el mateix àmbit durant el mateix curs, és quan es fan evidents les diferències.

La Universitat Politècnica de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Cornellà del Llobregat s’han proposat incidir sobre aquesta realitat tot posant en marxa el projecte Futur en femení.

A Catalunya es van matricular en carreres tècniques 6.981 noies i 16.077 nois durant el curs 2009-10

Aquesta iniciativa es basa en la presentació de referents femenins a les alumnes de secundària per tal que s’incentivi el interès pels estudis de caire tècnic i s’acabin de trencar les barreres que encara avui existeixen. Aquest referents seran noies estudiants de graus i cicles de formació emmarcats dins l’àmbit tecnològic. El pla pilot del projecte ja està en marxa en cinc instituts de Cornellà del Llobregat. Un total de 10 noies (cinc universitàries i cinc de cicles formatius) faran de mentores de dues noies de 4t d’ESO cadascuna.

Afegeix un comentari nou