UniversiMÉS, un programa pioner per apropar la universitat a persones amb discapacitat intel·lectual

FCVS
Autor/a: 
Alba Pueyo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

UniversiMÉS, un programa pioner per apropar la universitat a persones amb discapacitat intel·lectual

Autor/a: 
Alba Pueyo
FCVS

Resum: 

El programa, que serà impartit per la UManresa-FUB, consta de 50 hores de durada i tractarà sobre coneixements útils pel dia a dia dels participants

El programa ‘UniversiMÉS’, impulsat conjuntament per l’UManresa-FUB, la Fundació AMPANS, CX i BBVA, proporcionarà a les persones amb una discapacitat intel·lectual inferior al 60% un espai universitari per tal d’ampliar coneixements i interessos socials i culturals. D'aquesta manera, la iniciativa contribuirà a la normalització de la presència de persones amb necessitats de suport en la comunitat universitària.

La posada en marxa d’aquest projecte, pioner a tot l’Estat, amplia el nombre de persones que poden accedir a la universitat, oferint noves oportunitats a les persones amb necessitats de suport. El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, considera que és un “projecte pensat i concebut per sumar persones a la universitat, sumar diversitat a la comunitat universitària i voluntats d’entitats diferents per concentrar recursos i coneixements en benefici d’un objectiu comú”.

El programa, de 50 hores de durada, començarà a impartir-se el 6 d’octubre i anirà a càrrec de professorat universitari que rebrà assessorament dels professionals d’AMPANS per adaptar-lo als participants. Tots els continguts que s'hi tractaran són útils pel dia a dia dels estudiants. D’aquesta manera, es treballaran tres mòduls temàtics: art i expressió artística, economia i vida quotidiana i entendre el món. A més, les classes inclouran sortides, debats i tallers.

La selecció dels participants tindrà en compte l’interès del candidat en el programa per tal d’aprofitar aquesta iniciativa formativa, independentment dels coneixements de partida. D’altra banda, la tria també es regirà pel potencial de cada un dels candidats per tal d’esdevenir ambaixadors de l’experiència entre altres persones amb discapacitat pensant ja en futures edicions de la iniciativa.

Afegeix un comentari nou