UNIVERSITOUR: voluntariat universitari

Autor/a: 
Comunicació FCVS/PVE
 Font:
Font:

UNIVERSITOUR: voluntariat universitari

Autor/a: 
Comunicació FCVS/PVE

Resum: 

El passat dia 24 de febrer va tenir lloc a Cantabria, Santander, la inauguració de l’Universitour, un projecte promogut per la Plataforma de Voluntariado de España (PVE), la Fundación Cibervoluntarios i la Coordinadora de Representantes de Estudiantes de Universidades Públicas (CREUP) amb el suport econòmic del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad i la col·laboració del Ministerio de Educación.

L’Universitour és un projecte que neix amb la intenció de fomentar el voluntariat en l’àmbit universitari espanyol a través d’una jornada en la qual es duen a terme activitats i tallers entorn del voluntariat, al mateix temps que es fomenta la trobada entre les entitats i els estudiants en una zona d’estands informatius.

L’objectiu no és més que sensibilitzar, formar i informar a universitaris i universitàries de tota España sobre el voluntariat, posant especial èmfasi en promoure activitats que afavoreixin l’augment de la participació dels estudiants a través de l’acció voluntària.

A més, tenint en compte la importància que tenen avui dia internet en general i les xarxes socials en concret per a la joventut espanyola, l’Universitour té també la seva versió 2.0. Un blog específic del projecte i una pàgina a facebook que suposen un espai d’expressió per als estudiants que participen en el projecte en les 5 universitats en les quals estarà present i, a més, és una manera de que tot es traslladi a d’altres llocs on no podrà arribar físicament l’universitour.

El 2011 és l’Any Europeu del Voluntariat i, en aquest marc, la Plataforma del Voluntariado de España és conscient que són necessàries aliances estratègiques. Especialment en el context de crisi i manca de valors que vivim “és molt important que hi hagi un apropament a la societat en general a través d’internet i les noves eines de la informació i la comunicació, com és el cas de Cibervoluntarios i amb determinats col·lectius com el de la joventut universitària, en aquest cas representat per la CREUP” ha afirmat Luciano.Poyato, president de la PVE.+info:http://www.facebook.com/pages/Universitour/178960965477935

Afegeix un comentari nou