"Vincles BCN" finalista del Premi Mayors Challenges

 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Vincles BCN" finalista del Premi Mayors Challenges

Resum: 

Una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona que vol trencar l'aïllament de les persones grans, ha estat seleccionada com a una de les 21 finalistes del premi.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha presentat la iniciativa “Vincles BCN” al premi Mayors Challenges que promou el "Bloomberg Philanthropies", que impulsa el ex alcalde de Nova York, Michael Bloomberg.

El projecte que presenta Barcelona ha estat seleccionat juntament amb els de 21 ciutats europees; "Vincles BCN" proposa trencar l’aïllament social de la gent gran de la ciutat mitjançant l’establiment d’una xarxa de suport públic i de l’entorn personal d’aquesta que inclogui família, amics, treballadors socials i voluntaris.

El premi Mayors Challenges, dotat amb cinc milions d'euros, premia idees agosarades i creatives per fer front als reptes més urgents que presenten les ciutats actualment. D'un total de 155 idees que s'han presentats, 21 projectes han estat finalistes i corresponen a ciutats, a més de Barcelona, com Amsterdam, Atenes, Bolonya, Bristol, Brno, Cardiff, Florència i Madrid, entre altres.

Hi ha projectes sobre l'envelliment, l'aïllament social, la participació ciutadana, el medi ambient, l'energia, l'atur juvenil o el desenvolupament sostenible.

La ciutat guanyadora obtindrà cinc milions d’euros per portar a terme el projecte, i les quatre següents rebran cadascuna 1 milió d’euros amb la mateixa finalitat.

Afegeix un comentari nou