Vols ‘desconnectar’ del capitalisme i apostar per un model econòmic més just?

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vols ‘desconnectar’ del capitalisme i apostar per un model econòmic més just?

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El 14 de maig, Dia Mundial del Comerç Just, la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica crida la ciutadania a sumar-se a iniciatives d’economia social que ja funcionen a tot Catalunya.

Amb el lema ‘Desconnecta’t del capitalisme, instal·lat a les alternatives’, una trentena de municipis catalans acolliran des de mitjan de maig i durant el mes de juny diversos actes i activitats per donar a conèixer projectes que promouen un model econòmic més just.

L’acte central d’aquesta iniciativa, organitzada per la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, serà la instal·lació el 14 de maig a Barcelona d’una Install Party d’alternatives d’economia solidària al centre Calàbria66.

En aquest espai es podran visitar parades sobre finances ètiques, energia verda, assegurances, telefonia, comerç just i programa lliure. Aportant les dades bancàries i un comprovant de titularitat, l’última factura de llum i/o telèfon o un ordinador buit, qualsevol persona podrà sumar-se a aquestes propostes.

Install Partys a diversos municipis

'Fem una crida a la població perquè vingui aquest dia a instal·lar-se les alternatives. De manera que, en menys d'una hora qualsevol pugui sortir del recinte on s'organitza aquesta activitat havent fet el canvi d'un gruix important dels serveis que consumim' explica Tais Bastida, coordinador de la campanya.

Aquest canvi no es vol limitar a la ciutadania. Per aquest motiu, s’ha convidat a les organitzacions i empreses que formen part de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i de Lafede a que vinguin i apostin per aquestes opcions.

L’Install Party d’Alternatives també se celebrarà a altres municipis catalans: el 21 de maig a Tarragona (Teatre Metropol) i Girona (C.C. Barri Vell), el 29 de maig a Montcada i Reixac (Pl. de la Ribera) i el 10 de juny a Sant Celoni (Can Ramis).

‘Renovació’ de la Festa del Comerç Just

La campanya Som Comerç Just i Banca Ètica és fruit de l’evolució de la tradicional Festa del Comerç Just i Banca Ètica que des de fa 17 anys se celebra coincidint amb el Dia Mundial de Comerç Just.

Enguany, aquesta celebració ha canviat de nom i format amb la idea de sensibilitzar i organitzar activitats durant tot l’any i configurar un espai estable des d'on ‘coordinar i articular el moviment del comerç just a Catalunya’, segons Tais Bastida.

La campanya l’impulsen Setem Catalunya, la XES, Fiare, FETS-Finançament Ètic i Solidari, Alternativa3 i Intermón Oxfam.

Espot 2016: ets conscient de les conseqüències del sistema actual?

Afegeix un comentari nou