Valors, salut i addiccions a la X Jornada de Drogodependències

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
 Font:
10ª Jornada de Drogodependències. Font: Universitat de Barcelona
La majoria dels joves atesos per l'entitat Projecte Home, eren consumidors de cànnabis Font: Font: Unsplash
La majoria dels joves atesos per l'entitat Projecte Home eren consumidors de cànnabis. Font: Unsplash
Un 45,7% dels casos que demanen tractament són per l'abús de la cocaïna Font: Unsplash
Un 45,7% dels casos que demanen tractament són per l'abús de la cocaïna. Font: Unsplash

Valors, salut i addiccions a la X Jornada de Drogodependències

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L'ONG Projecte Home organitza l'acte per reflexionar sobre els valors, la salut i les addiccions de la Catalunya del futur.

El proper divendres 30 de novembre de 9 a 14 h l'ONG Projecte Home, organitza la desena 'Jornada de Drogodependències' a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB). Una activitat que vol reflexionar sobre el futur de les addiccions a Catalunya i es centra en els col·lectius més vulnerables i les seves necessitats.

Aquesta jornada en col·laboració amb la Univeritat de Barcelona treballa pel tractament i prevenció de les drogodependències, l’alcoholisme i les ludopaties arreu de Catalunya. El seu objectiu principal és promoure la dignitat i l’autonomia de les persones, demostrant que la rehabilitació i la reinserció són possibles.

El preu de la jornada són 10 euros i està adreçada a l’alumnat, PAS (personal administratiu i de serveis) i PDI (personal docent i investigador) de la Universitat de Barcelona i professionals en l’àmbit de les addiccions.

La inauguració de la jornada compte a càrrec de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Projecte Home Catalunya.

En Jordi Matas, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Autònoma de Barcelona i en Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, donen la benvinguda amb una xerrada de valors, salut mental i addiccions a Catalunya.

A les 11.00 hores s’inicia la primera taula rodona, titulada: Som efectius en l’abordatge de les addiccions?

L’Ana Adan, professora titular del Departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia de la Universitat de Barcelona, serà la moderadora dels tres temes a tractar: polítiques de drogues i incidència global, joves, prevenció i campanyes i tractament i reinserció social.

I a les 12.30 hores hi haurà la segona i darrera taula rodona, centrada en les problemàtiques que emergeixen en l’àmbit de les addiccions.

Sònia Fuertes, presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), serà la moderadora dels següents temes: tecnologies i noves addiccions, envelliment de la població i salut mental.

Si vols assistir a la desena Jornada de Drogodependències, pots emplenar el següent formulari d’inscripció.

Afegeix un comentari nou