Es posa en marxa un nou programa d’acompanyament integral a joves amb problemes de salut mental

FCVS
Peces amb lletres : Mental Health Font: Pixabay
L’objectiu del programa és facilitar la recuperació dels adolescents i joves amb problemes de salut mental d’entre 16 i 25 anys
Mans agafant peces de puzle Font: Pixabay
L'estigma i l'aïllament pot generar conseqüències negatives que molt sovint només serveixen per empitjorar la situació de salut.

Es posa en marxa un nou programa d’acompanyament integral a joves amb problemes de salut mental

FCVS

Resum: 

XarXaJoves fomentarà la relació dels joves amb el seu entorn immediat, el seu arrelament a la comunitat i afavorirà l’exercici de la seva plena ciutadania amb normalitat.

La Federació Salut Mental Catalunya posarà en marxa XarXaJoves, un projecte que s’inicia amb tres experiències pilot de la mà de tres Clubs Socials: La Brúixola a Lleida, Cap Endavant a Barcelona i Gramenet a Santa Coloma de Gramenet, durant els propers dos anys.

L’objectiu del programa és facilitar la recuperació dels adolescents i joves amb problemes de salut mental d’entre 16 i 25 anys a través de la seva participació social en tots els àmbits de la vida. S’acompanyarà i es donarà suport i recursos suficients als joves que no facin la transició dels centres de salut mental infantil als d’adults i que abandonen el tractament i el contacte social.

En aquesta edat, l’aïllament genera conseqüències negatives que molt sovint només serveixen per empitjorar la seva situació de salut. L’estigma per tenir un problema de salut i la por al que diran, sovint, estan al darrere d’aquest aïllament, que de vegades es tradueix en fracàs escolar i laboral. Per aquest motiu, el projecte aposta per l’acompanyament en el món educatiu i laboral, el reforç i seguiment de la seva vinculació amb els serveis sociosanitaris i amb entitats de lleure fora del món de la salut mental. També es persegueix afavorir la socialització i el suport entre iguals.

El treball en xarxa, indispensable

XarXaJoves fomentarà la relació de la persona atesa amb el seu entorn immediat, el seu arrelament a la comunitat en general i el seu futur vincle amb la resta dels serveis existents a la xarxa i, en definitiva, afavorirà l’exercici de la seva plena ciutadania amb normalitat.

Aquesta proposta posa també l’accent a establir col·laboracions amb les entitats de lleure del territori per tal de treballar conjuntament en els suports específics que aquests joves necessiten, també fora de l’àmbit de la salut mental.

Afegeix un comentari nou