#YoSíTeQuiero, la campanya d'acollida positiva

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Campanya #YoSíTeQuiero Font: Save The Children
Campanya #YoSíTeQuiero Font: Save The Children
Campanya #YoSíTeQuiero Font: Save The Children
Campanya #YoSíTeQuiero Font: Save The Children

#YoSíTeQuiero, la campanya d'acollida positiva

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Ciutadans anònims i alguns rostres coneguts estan fent viral el missatge #YosíTeQuiero de Save The Children que vol afavorir una comunicació positiva cap a infants i joves migrats sols.

Si fa unes setmanes la pressió social va aconseguir que el terme 'MENA' fos exlós del llistat de paraules candidates a esdevenir neologisme al Diccionari de la Llengua Catalana és perquè creix la preocupació per la difusió de missatges discriminatoris vers la infància i la joventut migrada que arriba sola a Espanya.

En aquesta mateixa línia, Save The Children ha llançat la campanya solidària #YoSíTeQuiero. L'objectiu és promoure una comunicació positiva sobre la temàtica i erradicar els estigmes pejoratius, les notícies falses i les campanyes de criminalització que pateixen algunes persones menors no acompanyades en arribar a la Península.

La iniciativa ja ha sumat centenars de suports de la ciutadania, la qual fa córrer per les xarxes socials fotografies o vídeos amb un cartell on s'hi llegeix el hashtag de la campanya. Ciutadans anònims i alguns rostres coneguts estan fent viral el missatge #YosíTeQuiero tot explicant les raons per donar suport als infants i joves migrants sols. Alguns expliquen, fins i tot, l'experiència pròpia amb alguns protagonistes que coneixen, sempre tenint cura de preservar la seva identitat.

La sobre-exposició negativa d'aquests infants i joves és abusiva, infonamentada i vulnera els seus drets humans. La desinformació està malmetent la imatge d'aquestes persones, que viuen en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

La Convenció sobre els Drets de l'Infant va ser adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1989. En el segon article, sobre la no-discriminació, hi diu "Els estats membres prendran totes les mesures adequa-des per assegurar que l’infant estigui protegit contra tota classe de discriminació o càstig per mor de la condició, les activitats, les opinions expressades o de les creences dels seus pares, tutors legals o familiars de l’infant".


Afegeix un comentari nou