5 projectes emprenedors pensant en el planeta

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
BioEcoMaat proposa bosses reutilitzables per la compra de fruites i verdures Font: BioEcoMaat
BioEcoMaat proposa bosses reutilitzables per la compra de fruites i verdures. Font: BioEcoMaat
Nantic ofereix una alternativa als sistemes convencionals de WC Font: Nantic
Nantic ofereix una alternativa als sistemes convencionals de WC. Font: Nantic.
Bagloop és una firma catalana de bosses ecològiques de tela Font: Bagloop
Bagloop és una firma catalana de bosses ecològiques de tela. Font: Bagloop

5 projectes emprenedors pensant en el planeta

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

Estàs en atur i tens idees emprenedores que vols portar a terme? No saps com posar en marxa el teu negoci innovador? El projecte ‘Vives emprende’ d’Acció Contra la Fam t'ajudarà a impulsar-ho.

Cada vegada són més els projectes emprenedors que neixen amb una sensibilitat cap al planeta. Combatre el canvi climàtic és la motivació de joves i grans per posar en marxa el seu negoci i tornar al mercat laboral.

Per això, Acció Contra la Fam ha dissenyat un pla innovador, solidari i sostenible per combatre la crisi climàtica. Davant les noves iniciatives i les reconversions dels negocis adaptats al planeta, han creat ‘Vives Emprende’, un programa d’emprenedoria per animar a crear projectes que incloguin l’economia circular, és a dir, que tinguin en compte els aspectes ètics i mediambientals dels productes o serveis que s’ofereixen.

Acabar amb el plàstic, reduir el consum d’aigua o alternatives ecològiques al sanejament químic dels sanitaris, són algunes de les propostes que s’han impulsat des de ‘Vives Emprende’.

1. Bagloop

Bagloop és una firma catalana de bosses ecològiques de tela. Fetes de cotó i amb doble costura per fer-les més resistents, equivalen a més de 100 bosses de plàstic d'un sol ús.

Les noves generacions aposten per un nou model d’hàbits més ecosostenibles, que impliquen reduir el consum del plàstic i reutilitzar els objectes. A més, el projecte aposta per la inclusió sociolaboral, ja que les seves treballadores són dones migrants en situació de vulnerabilitat.

2. BioEcoMaat

BioEcoMaat proposa bosses reutilitzables per a la compra de fruites i verdures. El grup de mares de família que forma BioEcoMaat reivindiquen que les noves generacions han viscut amb el plàstic i, és per això, que volen reeducar la societat per tenir consciència de la crisi climàtica.

Fomentar un comerç just, generar productes amb impacte social i enfocar-se en el medi ambient són les accions que volen portar a terme.

3. Nantic

Nantic ofereix una alternativa ecològica als sistemes convencionals de sanejament químic del WC. Aquests malgasten recursos i generen molta contaminació, que es tradueix en danys per al planeta.

Des de Nantic han dissenyat lavabos ecològics portàtils que no necessiten aigua, sinó sorra, estalviant fins a 12 litres per descàrrega. Els materials que substitueixen els químics són productes ecològics i orgànics. Els residus que se'n generen són transportats per l'empresa a una planta de compost.

4. Circugas

Circugas transforma els residus orgànics i de les fosses sèptiques en fertilitzant i energia útil. Han creat un biogestor que processa les restes d'aliments i, fins i tot, els excrements dels animals, convertint-ho en gas per cuinar, per escalfar l'aigua o en un fertilitzant per al jardí.

La instal·lació d’aquest dispositiu converteix els residus, ajudant a estalviar 430 euros de la factura de la llum o un 48% de la factura del gas, a més d'evitar les emissions de gas hivernacle.

5. EcoFlushing

EcoFlushing és un sistema que ajuda a estalviar el 90% de la despesa d’aigua amb la utilització del dispositiu al lavabo. Avui dia, és un referent ecològic i econòmic en l’estalvi de l’aigua en sanitaris.

És un sistema que redueix dràsticament el consum d'aigua i les despeses de fosses sèptiques, i es poden recol·lectar els residus per emprar-los com a fertilitzant.

El programa d'emprenedoria de 'Vives emprende'

Més de 1.200 persones ja han rebut ajuda en el seu procés emprenedor i 200 ja tenen el seu negoci en marxa. Prioritzant a dones, menors de 35 anys i persones immigrants, els emprenedors reben assessorament tècnic i financer, microcrèdits, així com formacions en línia i presencials.

Si també vols impulsar la teva proposta cuidant el planeta, només has d’omplir el formulari de la pàgina web.

Afegeix un comentari nou