8 rutes per conèixer Europa en bicicleta

Suport Tercer Sector
Cada cop és més habitual fer rutes en bicicleta com a forma de turisme. Font: Freepik.
Cada cop és més habitual fer rutes en bicicleta com a forma de turisme. Font: Freepik.
Europa proporciona diverses opcions per viatjar en bicicleta. Font: Freepik.
Europa proporciona diverses opcions per viatjar en bicicleta. Font: Freepik.
És convenient tenir present el mitjà de transport que s’utilitzarà per arribar al lloc d’inici per minimitzar la petjada ecològica. Font: Freepik.
És convenient tenir present el mitjà de transport que s’utilitzarà per arribar al lloc d’inici per minimitzar la petjada ecològica. Font: Freepik.

8 rutes per conèixer Europa en bicicleta

Suport Tercer Sector

Resum: 

Cada cop són més habituals les persones que durant les vacances viatgen per diferents països o ciutats fent cicloturisme.

Recórrer diversos territoris d’Europa en bicicleta pot ser una alternativa als transports més habituals i que, sovint, són els més contaminants. El cicloturisme, un sector emergent, és també una manera alternativa i diferent de veure i gaudir de nous espais.

En aquest llistat es presenten algunes rutes per conèixer Europa pedalejant:

  1. Sender del Teló d’Acer: és una de les rutes amb un recorregut més llarg que travessa verticalment el continent, seguint la frontera que va dividir l'Europa oriental i l'occidental. Aquest sender de la Xarxa EuroVelo proposa 9.950 km d’història, des del mar de Barentsz (a l’oceà Àrtic) fins al mar Negre, passant per 20 països. Un camí tan llarg permet veure paisatges molt diversos i en aquest cas, a més, es fa un viatge a través de la cultura i la història.
  2. El camí de Santiago: una de les propostes clàssiques per viatjar en bicicleta és fer el Camí de Santiago i, precisament, el 2021-2022 seran anys Jacobeo. Per a aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest tipus de turisme, les rutes del camí francès i portuguès són les més adequades, encara que per a fer qualssevol dels camins en bici cal una preparació prèvia.
  3. Ruta per la costa de Cornualla: es tracta d’un recorregut de poca distància, 290 km, des de Bude, la localitat on comença aquest comtat anglès, fins a Land’s End. Aquesta ruta passa per paisatges salvatges i poc transitats, com ara diversos penya-segats i petites cales.
  4. Viatge de Praga a Berlín: pel centre d’Europa hi ha una gran quantitat de ciclorutes. Aquest és només un exemple de viatge a dues rodes que connecta dues ciutats importants del continent. Tot i la llarga distància, són 11 etapes, és un camí de poca dificultat que travessa llocs plans.
  5. Ruta per les Dolomites: en aquest cas, el viatge està pensat per a persones acostumades a anar en bici per la muntanya, perquè travessa la part dels Alps orientals d’Itàlia. Durant el recorregut es passa per valls i cims i, de fet, en aquest espai es fan diverses proves ciclistes.
  6. Ruta pel Mediterrani: per a aquelles persones que vulguin començar la ruta des de Catalunya, l’EuroVelo proposa una ruta que comença a Cadis i acaba a Esmirna (Turquia), amb la qual cosa, des de la costa catalana hi ha molts quilòmetres per fer, ja que el recorregut total és entorn els 17.000 km.
  7. Viatge pel llac IJseel: els Països Baixos és un dels llocs on més s’utilitzen les bicicletes, per això, és molt bona idea visitar aquest territori amb aquest mitjà de transport. Un terreny amb pocs desnivells i ciutats i vies pensades per a l’ús de la bicicleta faciliten el recorregut. Una opció és envoltar aquest llac a través dels seus pobles costaners, amb una ruta assequible també per a infants.
  8. La Vélo Francette: França també és un dels països amb més rutes per anar en bicicleta. Aquest camí travessa la Vall del Loira, un territori que destaca pel seu patrimoni artístic i arquitectònic. Aquesta cicloruta passa per diferents regions franceses al llarg dels 600 km i, a més, es connecta amb altres rutes com la del Loira o la Véloscénie, que passa per París.

Hi ha moltes rutes per recórrer Europa i també altres països, però és convenient tenir present el mitjà de transport que s’utilitzarà per arribar al lloc d’inici per tal de minimitzar al màxim la petjada ecològica. Una opció per transportar les bicicletes és el tren, encara que és convenient revisar prèviament les polítiques de cada companyia.

Afegeix un comentari nou