Àgora pagesa digitalitza el coneixement que es transmet als mercats

Colectic
Recull de testimonis al Mercat de pagès de La Sagrera. Font: Menjador Ca la Rosa.
Recull de testimonis al Mercat de pagès de La Sagrera. Font: Menjador Ca la Rosa.

Àgora pagesa digitalitza el coneixement que es transmet als mercats

Colectic

Resum: 

El menjador Ca la Rosa impulsa aquesta plataforma per portar la informació de les productores del camp a les ciutats.

Àgora Pagesa és una plataforma per "guardar el coneixement valuós de les productores" i transmetre'l "del camp a la ciutat". És la informació que es mou a la plaça, als mercats de pagès, de boca a orella, però ara recopilada i digitalitzada.

Aquesta web ha sigut impulsada pel Menjador Ca la Rosa, entitat organitzadora del mercat de pagès de La Sagrera, amb la col·laboració de la cooperativa Bitlab com a agent digitalitzador, i el suport del grup local de la Xarxa d'Economia Solidària (XES) a Sant Andreu i de Barcelona Activa.

A mitjà termini, la plataforma vol aplegar les experiències de tots els mercats de pagès de Barcelona que, per ara, no s'han animat a compartir les experiències, diu Rosa Batalla, del Menjador Ca la Rosa, que explica que també hi publiquen notícies sobre sobirania alimentària, lluites camperoles i violències exercides contra explotacions agràries.

"La idea és posar-hi reflexions, coneixements, trucs, receptes... sensibilitzar la gent de la ciutat, que estem empobrides per l'agricultura industrial que tenim als supermercats", afegeix.

Aquest coneixement ens apropa a un consum agroecològic més conscient: "Ens apropa a la terra. S’entenen molt més les imperfeccions de la fruita, per què no hauríem de tenir tomàquets al febrer, ens ajuda a entendre les dificultats de les productores quan hi ha un clima advers..."

La idea és bona. Tant que l'Ateneu Cooperatiu de Barcelona, Coòpolis, les ha convidat a compartir la seva experiència de digitalització.

Batalla, però, afirma que falten recursos perquè mantenir-la no es faci feixuga. Al sector social sempre ens costa comunicar, considera, segurament perquè dediquem els esforços en altres àmbits. Encara han de cercar la manera d'explicar el que passa a la plaça perquè "els fets més autèntics sempre es queden als mercats".

Afegeix un comentari nou