Aquest cap de setmana, mou-te contra el canvi climàtic

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aquest cap de setmana, mou-te contra el canvi climàtic

Resum: 

A nivell mundial dissabte 24 d'octubre se celebra el Dia de l'Acció Climàtica. A Catalunya, a més a més, comencen les activitats i accions de la campanya El Clima no està en venda.

El Dia Internacional de l'Acció Climàtica vol ser l'acció ecologista amb més abast que s'hagi celebrat mai. Hi haurà manifestacions a diversitat de ciutats i increïbles accions arreu del món: alpinistes escalant els cims més alts amb pancartes; manifestacions subaquàtiques en països illencs amenaçats per la pujada del nivell del mar; esglésies, mesquites i sinagogues participant en accions simbòliques, etc. Totes aquestes iniciatives tindran un objectiu comú: conscienciar sobre la necessitat d'una acció urgent.

També tindran en comú un número, que encapçalarà totes les accions: el 350. Segons els científics, el 350 és el límit màxim segur de diòxid de carboni a l'atmosfera. Recerques científiques han demostrat que el planeta s'enfrontarà a desastres humans i naturals si la concentració atmosfèrica de CO2 continua per sobre de 350 parts per milió. D'aquí que la iniciativa s'hagi donat a conèixer com el 350.org.

Campanya unitària "El Clima no està en venda"

A Catalunya les accions del 350.org se sumen a una campanya unitària en què participen infinitat d'entitats, ateneus i col·lectius, com ara, Ecologistes en Acció, Centre de Recerca i Formació sobre el Consum (CRIC), Xarxa pel Decreixement, Veterinaris Sense Fronteres, Xarxa de Consum Solidari i SETEM-Cataluna.

Començant aquest dissabte 24 d'octubre i fins divendres 6 de novembre, la campanya El Clima no està en venda realitzarà diferents accions a Barcelona. A més de coincidir amb el Dia de l'Acció Climàtica, aquesta campanya es portarà a terme al mateix temps que a Barcelona se celebra la darrera ronda de negociacions abans de la Cimera de Copenhaguen al desembre de 2009, on 192 governs han de pactar el tractat que substituirà el de Kyoto. Aquesta Conferència de Barcelona tindrà lloc del 2 al 6 de novembre.

El Clima no està en venda, entre d'altres objectius, vol exigir als governs un compromís ferm per reduir de forma dràstica i immediata l'emissió de gasos hivernacle i el reconeixement del Deute Ecològic dels països del Nord amb el Sud.

Durant aquests dies repartiran una publicació editada amb col·laboració de la Directa, on s'explica què és el canvi climàtic, es ressalta la importància de la trobada de Copenhaguen i es plantegen les pautes per a un canvi social que eviti el canvi climàtic.

L'acció central de la campanya serà la manifestació que es realitzarà dissabte 31 d'octubre. Trobaràs, però, informació sobre totes les accions convocades a la web d'aquesta iniciativa: elclimanoestaenvenda.wordpress.com.

Material de difusió

Per fer difusió d'aquestes dues campanyes des de la teva entitat pots fer servir la informació que ofereixen a les respectives planes web; pots difondre la versió digital de la publicació que ha realitzat la iniciativa El clima no està en venda o el material de tot tipus que ofereix la campanya 350.org. Imatges i logotips, material informatiu escrit, vídeos, presentacions en PowerPoint... 350.org té material molt divers, com per exemple aquest vídeo que explica de una forma molt planera les causes de les emissions de CO2:

Afegeix un comentari nou