Àmbit de la notícia
Ambiental

Camps de treballs per a joves científics i científiques del mar

Entitat redactora
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
  • Camp de Treball dedicat al coneixement del mar amb l'entitat Xatrac
    Camp de Treball dedicat al coneixement del mar amb l'entitat Xatrac
  • Amb la feina realitzada i els aprenentatges adquirits els nois i noies elaboren un documental
    Amb la feina realitzada i els aprenentatges adquirits els nois i noies elaboren un documental
  • Els camps alternes immersions, voluntariat ambiental i sessions formatives
    Els camps alternen immersions, voluntariat ambiental i sessions formatives
  • Jornada de voluntariat ambiental dedicada a la retirada de residus a la platja i al mar
    Jornada de voluntariat ambiental dedicada a la retirada de residus a la platja i al mar

Nois i noies de 14 a 17 anys, tenen l'oportunitat de gaudir del mar, tot aprenent i participant en la seva conservació, amb els camps de treball Vies Braves.

L'estiu normalment acosta al mar, però l'Associació Xatrac de Lloret de Mar proposa per als joves una forma d'aproximació que uneix diversió, treball en equip i pensament crític, i posa el centre d'interès en el coneixement del medi marí. Els nois i noies esdevenen així protectors i divulgadors de la flora i la fauna de les platges. Els camps de treball Vies Braves es realitzen al mes de juliol en diferents punts de la costa catalana: a Llançà, a Sant Feliu de Guíxols, i a Sitges. 

Reporters del mar

Diàriament els nois i noies entren al mar a fer esnorquel, per recollir dades i imatges de les diverses espècies observades. Participaran en jornades de formació en ecologia, zoologia, i primers auxilis, on aprendran sobre el mar, les problemàtiques a les quals ha de front, i plantejaran actuacions. Amb la informació han de crear un petit documental de vídeo, del que ells mateixos són guionistes, actors i directors. Les immersions es realitzen en l'àrea costanera protegida dintre de la xarxa pública d'itineraris marins i aigües obertes, anomenada Vies Braves. Les espècies observades, un cop identificades seran incorporades al projecte de ciència ciutadana Natusfera, desenvolupat pel CREAF. A més a més, organitzaran una jornada de voluntariat ambiental destinada a la retirada de residus del mar, per la qual hauran de trobar la complicitat dels visitants de les platges.
 

Una proposta des de l'educació ambiental

Els camps de treball Vies Braves estan organitzats per l'entitat ambiental Xatrac la casa del Mar, amb la col·laboració d'Anèl·lides pel camp que es realitza a Sitges. Compten amb la col·laboració del projecte Vies Braves, de l'Ajuntament de Sitges, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l'Ajuntament de Llançà i el Centre d'Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.

Les inscripcions estan obertes a la pàgina, en la que es poden consultar els detalls dels camps de treball.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari