#CLAMpelmedi5J: vídeo coral de les entitats ambientals per visibilitzar la seva tasca

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Cada entitat ha expressat les seves denúncies ambientals i les propostes de cara al futur. Font: CC
Cada entitat ha expressat les seves denúncies ambientals i les propostes de cara al futur. Font: CC
Imatge del vídeo del manifest de la iniciativa. Font: Ecologistes de Catalunya
Imatge del vídeo del manifest de la iniciativa. Font: Ecologistes de Catalunya
S'ha de donar una resposta efectiva a la crisi actual.  Font: CC
S'ha de donar una resposta efectiva a la crisi actual. Font: CC

#CLAMpelmedi5J: vídeo coral de les entitats ambientals per visibilitzar la seva tasca

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, una quarantena d'entitats participen en aquesta iniciativa integradora amb la qual expressen les seves lluites i propostes per sortir de la crisi.

Ecologistes de Catalunya i Residu Zero han dut a terme una iniciativa per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient en la qual participen una quarantena de plataformes i entitats ambientalistes i ecologistes, de defensa i preservació del medi i la salut d'arreu del territori català. Es tracta d'una manifestació virtual amb la qual les entitats donen visibilitat, a través de diversos vídeos, a les seves lluites ambientals, així com a les propostes per sortir de la crisi ambiental, climàtica i social que vivim actualment.

Han estat diversos representants d'entitats de caràcter ambiental com la Federació Ecologistes de Catalunya, la Plataforma Ciutadana Residu Zero, SOS Costa Brava, Plataforma de Defensa de l’Ebre, o la Xarxa per la Conservació de la Natura, els i les qui han exposat les problemàtiques per denunciar la situació i els motius d’Emergència Ambiental i Climàtica.

A continuació pots veure el manifest de la iniciativa i el primer d'una llarga llista de reproducció de vídeos que pots seguir veient al canal de YouTube d'Ecologistes de Catalunya:

Per fer arribar la iniciativa a més gent i que altres entitats ambientals puguin dir la seva, o difondre el vídeo coral de la iniciativa, s'ha creat el hahtag #ClamPelMedi5J per les xarxes socials.

Lluites i reivindicacions

Algunes de les lluites que es posen de manifest en el vídeo destaquen l’oblit en la protecció i conservació de la biodiversitat i defensa del medi natural; la crisi dels residus i la contaminació que provoca el model actual obsolet i que comporta agressions al territori; la inexistència del model d’energia renovable distribuïda i de proximitat; agressions al territori amb la urbanització i edificació amb noves urbanitzacions i projectes especulatius; o la necessitat d'una mobilitat que assumeixi la declaració d’emergència climàtica.

És per aquest motiu que les entitats que han participat han fet diverses reivindicacions i propostes com ara avançar cap al residu zero, i derogar els plans actuals de gestió de residus i infraestructures; impulsar l’Agencia de la Natura a Catalunya i recuperar de la Conselleria de Medi Ambient a Catalunya; eliminar els peatges impositius de l'IBEX35, millorar la xarxa i no fer més infraestructures d’autopistes; o una política real de transport públic assequible amb tarificació per territoris i millor servei, entre moltes altres reivindicacions.

En aquest document pots veure un resum d'algunes d'aquestes lluites i propostes que han fet les entitats amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

Afegeix un comentari nou