Com implicar-se en la manifestació pel clima

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Anna Parisi
La Vaga pel Clima està convocada pel 27 de setembre a ciutats de tot el món Font: Fridays for Future Barcelona
La Vaga pel Clima està convocada pel 27 de setembre a ciutats de tot el món Font: Fridays for Future Barcelona
Durant tota la setmana estan previstes accions, i divendres 27 Fridays for Future convoca a persones joves i adultes a manifestar-se. Font: Fridays for Future Barcelona
Durant tota la setmana estan previstes accions, i divendres 27 Fridays for Future convoca a persones joves i adultes a manifestar-se. Font: Fridays for Future Barcelona
La Vaga pel Clima està convocada pel 27 de setembre a ciutats de tot el món  Font: Shall_ on flickr
La Vaga pel Clima està convocada pel 27 de setembre a ciutats de tot el món Font: Shall_ on flickr

Com implicar-se en la manifestació pel clima

Autor/a: 
Anna Parisi
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Mobilitzacions, vaga i manifestació. I tallers d'activisme, de pancartes, xerrades i performances, per sortir al carrer a exigir acció per fer front a l'emergència climàtica i ecològica del planeta.

Fridays For Future, Climacció, Extincion Rebellion, i la suma d'entitats que componen la Xarxa per l'Acció Climàtica, han fet pública la pàgina emergenciaclimàtica.net , on es pot consultar la informació relacionada amb els esdeveniments de la setmana del 20 al 27 de setembre.

Està convocada una manifestació a Barcelona el 27 de setembre a les 18 hores a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal, amb la intenció de procedir fins a Plaça Catalunya. Pel mateix dia també hi ha mobilitzacions programades a Girona, Tarragona, Manlleu i a Palamós. El divendres previ, 20 de setembre, estan convocades a Lleida, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa, o Igualada.

El manifest i les adhesions

A través de la pàgina emegenciaclimatica.net es pot llegir el manifest i donar suport adherint-se.

Els blocs de la manifestació

La capçalera de la manifestació reinvindica la Justícia Climàtica. Hi estaran posicionats la joventut dels col·lectius de Fridays for Future a Catalunya, associacions juvenils i les primeres persones afectades pel canvi climàtic. Estarà seguida per un segon bloc del qual formen part les generacions futures, representades per escoles i famílies, membres de Families for Future. Amb el tercer bloc, denominat Acció pel Clima, es manifestaran les entitats ambientals, socials, veïnals i sindicals i moviments i col·lectius implicats en l'acció pel clima. Al darrer bloc estan convidades a sumar-se persones de tots els perfils i edats.

Un grup de persones voluntàries amb armilles grogues estaran encarregades de vetllar per la seguretat de tots i totes les manifestants.

Preparatius de la manifestació

A la pàgina es poden trobar recursos informatius sobre l'emergència climàtica. També hi ha a disposició material gràfic per donar suport a la manifestació, i les lletres dels càntics suggerits, com la versió 'Putus cotxes, man' inspirada en l'èxit de Rosalía. Estan programats diversos tallers d''artivisme' per a fer pancartes.

Agenda d'activitats

Al llarg de tota la setmana estan previstes accions, conferències i xerrades per parlar de l'emergència climàtica i ecològica, que es poden consultar al calendari d'activitats. Extiction Rebellion difondrà informació de caràcter científic sobre la situació actual del clima i dels ecosistemes. La Xarxa per la Conservació de la Natura presentarà el fenomen del voluntariat ambiental a Catalunya, i la celebració del Parking Day s'incorpora als esdeveniments, com a reclam per una mobilitat sense emissions i un espai públic sostenible a les ciutats.

Les entitats que vulguin afegir un esdeveniment ambiental, poden fer-ho a través d'aquest formulari.

Accions a les escoles

Escoles i famílies han previst accions simbòliques al llarg de tota la setmana: dilluns es farà un minut de silenci per la terra, dimarts es convida a dur una samarreta verda a l'escola, dimecres es projectarà a les escoles un documental sobre l'emergència climàtica, dijous es convida a preparar pancartes a les escoles i divendres assistir a la manifestació.

Afegeix un comentari nou