Descobreix la ruta del Ter

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Pau Ricart
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Descobreix la ruta del Ter

Autor/a: 
Pau Ricart
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Ruta del Ter és una vía senderista i cicloturística que enllaça els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya.

Al llarg del recorregut de la Ruta del Ter, es poden observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la ruta i, al mateix temps, es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.

La Ruta del Ter ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu Ter, des del seu naixement, a Ulldeter (Setcases), a 2.535 m, fins a la desembocadura a la Mediterrània, a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí-L’Estartit).

La Ruta del Ter convida a recórrer el riu amb els cinc sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, fauna, flora i paisatge. La ruta també pretén ser un just homenatge a un dels rius més “treballadors” de Catalunya.

Bona part del curs del Ter està inclòs a la Xarxa Natura 2000, una xarxa d’espais naturals que pretén assegurar la preservació de les espècies i hàbitats més valuosos i singulars d’Europa.

Més informació

Afegeix un comentari nou