El Garraf s'avança a la Vaga mundial pel Clima del 27S

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Reunió entitats acte 20 Garraf pel Clima a Vilanova i la Geltrú Font: Marta Rius
Reunió entitats acte 20 Garraf pel Clima a Vilanova i la Geltrú Font: Marta Rius
Garraf pel Clima Font: Coordinadora d'Entitats pel Clima del Garraf
Garraf pel Clima Font: Coordinadora d'Entitats pel Clima del Garraf

El Garraf s'avança a la Vaga mundial pel Clima del 27S

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

El 20 de setembre, la Coordinadora d’Entitats pel Clima Garraf organitza la jornada reivindicativa 'Garraf pel Clima' a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

Més d'una vintena d'entitats a la comarca del Garraf s'han unit en una mateixa causa: la lluita contra el canvi climàtic. I és que no tenim planeta B. Per donar suport a la Vaga Mundial pel Clima que promou el moviment Fridays for Future el 27 de setembre, encapaçalat per la jove ecologista Greta Thunberg, diversos col·lectius socioculturals s'han posat a treballar en xarxa per donar forma a una initiativa impulsada per la Coordinadora d’Entitats pel Clima Garraf.

Serà una jornada de reivindicació titulada 'Garraf pel Clima', que el proper 20 de setembre, de 18h a 20h, acollirà un grapat d'activitats a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per sensibilitzar sobre la petjada humana en la crisi mediambiental.

Els actes començaran a les 18h, amb la narració del conte 'La Gea, flor de la posidònia', a càrrec de la seva autora, Lola Rojas. A continuació, a les 19h, es celebrarà el col·loqui 'Educació i Medi Ambient', que comptarà amb participants expertes de l'àmbit de l’educació, l’ambientalisme i la psicologia infantil, per debatre de com podem educar als infants i conscienciar a la població en general sobre l’emergència climàtica i la crisi socioambiental a la què hem de fer front.

Intervindran Ana Gris (Cooperativa La VInagreta), Enrique Castro (Garraf Coopera), Jaume Marsé (APMA), Marta Jofra (ambientòloga) i Meritxell Almirall (psicòloga infantil a Som Pares).

A les 20h, es farà la cloenda de la trobada amb la lectura d’un manifest consensuat, seguit d’una cantada col·lectiva de les cançons 'Cantem ple clima' i 'Putus Cotxes Man!', amb el suport del Cor de la Turuta i la Virgínia Soler (Birch).

La plaça serà un espai, també, per donar cabuda a estands d’informació de les entitats, tallers amb material reciclat (ARTivisme), assessorament per al càlcul de la petjada ecològica personal i espais de lectura i joc lliure per a infants.

Les entitats organitzadores i col·laboradores de la trobada, que donaran informació sobre les seves activitats i assessoraran de com actuar a nivell personal i col·lectiu per fer front a l’emergència climàtica, són: Amical Mauthausen, AMPA Ítaca, Agrupació per la Protecció del Medi Ambient (APMA), Arba Litoral, Biodiversitat Sitges, Bullanga Feminista, Casal de Dones de Vilanova Ca La Tomasa, Col·lectiu de Veïns per la Convivència (CVC), Coopsetània, Ecol3vng, EcoconscientsVNG, Ent, Geven, Garraf Coopera, Cooperativa de Consum responsable La Vinagreta, Plataforma Camins Escolars-Ciutat Educadora, Plataforma Defensem l’Ortoll, Som Energia, Som Mobilitat, SOS Penedès, Stop Mare Mortum, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Garraf, Ajuntament de Vilanova i la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Durant la setmana del 20 al 27, la Coordinadora d’Entitats pel Clima Garraf difondrà a través de les xarxes socials un seguit de reptes ambientals, perquè cadascú pugui sumar-se a la lluita pel canvi climàtic i reduir els seus impactes ambientals. Aquests reptes, plantegen un seguit d’hàbits incorporables a la quotidianitat individual per reduir les emissions de CO2, el consum d’aigua, la generació de residus, desplaçar-nos a peu i en bicicleta, etc.

Afegeix un comentari nou