El Premi Medi Ambient 2014 fa un reconeixement a 4 entitats ambientals

Autor/a: 
Xarxa de Volunariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Premi Medi Ambient 2014 fa un reconeixement a 4 entitats ambientals

Autor/a: 
Xarxa de Volunariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Entre els 5 guardonats d'aquest any, hi ha 3 associacions i 1 fundació. El Premi posa en valor la tasca que fa el tercer sector ambiental en la preservació del patrimoni natural i el medi ambient a Catalunya.

El Premi Medi Ambient és atorgat per la Generalitat de Catalunya per reconèixer públicament la tasca de persones físiques i jurídiques a favor del medi ambient. Aquest any s'emmarquen en la celebració del Decenni Internacional per a l’Acció “L’aigua, font de vida” 2005-2015, proclamat per les Nacions Unides amb l’objectiu de promoure els esforços per complir amb els compromisos internacionals adquirits en matèria d’aigua i sanejament pel 2015.

Premiades 3 associacions i 1 fundació

En l'edició d'aquest any, el Premi Medi Ambient a la trajectòria de persones o organitzacions en la protecció del medi ambient, per reconéixer “activitats mereixedores de ser considerades un referent al país” en la seva especialitat, s’ha atorgat a dues organitzacions ex-aequo:

  • Al Grup de Defensa del Ter, de Manlleu (Osona) per la seva dedicació constant, durant vint-i-cinc anys, a la defensa i conservació de la Conca del Ter. La creació de l’entitat va suposar “un enriquiment democràtic per la societat, que va trobar en aquesta entitat noves formes de participació i compromís amb les persones i amb l'entorn, i que encara continua implicant la societat en nous projectes”.
  • Al Grup de Natura Freixe, de Flix (Ribera d’Ebre), que enguany compleix 25 anys, per la seva tasca de conservació d’un tram del riu Ebre a Flix. La seva principal actuació se centra en la gestió de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, que des del 1999 “s’ha convertit en un referent de la integració de la població local en la gestió d’un espai natural i de la dinamització a nivell local i comarcal d’una economia a l’entorn de la preservació i valorització del patrimoni natural”.

A més, aquest any s’han reconegut dues actuacions de l’àmbit de la conservació i millora del medi aqüàtic per la seva iniciativa de protecció i millora del medi ambient:

  • La Fundació Emys, de Riudarenes (la Selva), pel projecte “Conservació de la tortuga d’estany (Emys orbicularis)”, un projecte de custòdia centrat en els ecosistemes aquàtics que ha generat una xarxa estructurada de zones humides amb “un reservori de biodiversitat excepcional”.
  • L’Associació Mediambiental La Sínia, d’Altafulla i Tarragona (Tarragonès), pel projecte “Un riu ben viu! Conservació i custòdia del territori al riu Gaià”, centrat en el programa de custòdia i conservació del riu Gaià i el seu àmbit fluvial, sobretot en el tram baix, i la gestió de l'Hort de la Sínia, un centre on es combina l'educació ambiental i la producció agrària ecològica.

En la modalitat de Projectes de recerca, desenvolupament i innovació en la protecció i millora del medi ambient, s'ha distingit Roger Samsó, pel seu treball sobre l’“Optimització del tractament d'aigua residual amb aiguamolls construïts mitjançant models matemàtics”. El treball s’ha centrat en el desenvolupament i la utilització de models numèrics per millorar el coneixement dels processos que donen lloc al tractament de l'aigua residual dins els aiguamolls construïts.

Podeu consultar els premiats en edicions anteriors.

I, a més, els continguts relacionats publicats a Xarxanet:

Afegeix un comentari nou