Els grans animals marins del nostre mar

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els grans animals marins del nostre mar

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Dofins, tortugues, taurons, foques, protagonistes els darrers mesos gràcies a les entitats ambientals Submon i Animal Latitude, que han transmès informació sobre la seva biologia i sobre els riscos a què estan sotmesos aquests animals mediterranis.

Ha conclòs el projecte “Jo També visc al mediterrani”, nascut amb la voluntat de donar a conèixer més bé quins són els grans animals amb qui convivim al nostre mar i a la nostra costa, i d’aquesta manera superar una certa desinformació general i poder incidir en la resolució dels problemes ambientals als quals estan relacionats. De la mà de les dues entitats ambientals i amb l’impuls del servei d’educació ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, el programa s’ha desenvolupat els darrers 6 mesos, amb formacions, tallers i xerrades, i la col·laboració de 14 voluntaris.

Aliança de la gent del mar i dels periodistes

Les entitats han volgut dotar de formació i coneixements a persones vinculades amb el món del mar, per tal que poguessin actuar com a transmissors dels continguts i valors difosos. El programa ha arribat a 49 persones del sector del submarinisme, patrons d’embarcacions, guies turístics, monitors, educadors, mestres i persones vinculades a altres entitats ambientals.

S’ha fet especial èmfasi en trobar l’aliança de periodistes i comunicadors científics: 15 professionals han rebut una formació rigorosa i especialitzada, amb la finalitat de superar conceptes i evitar caure en sensacionalismes.

Els animals marins i el públic general i familiar.

Aproximadament 200 persones d’un públic general i familiar han pogut gaudir de tallers i xerrades amb la fauna marina com a protagonista.

Podeu veure’n les imatges dels al següent vídeo.

Les dues entitats continuen la seva tasca relacionada amb la fauna, el mar i el medi ambient.

Submón és una entitat que realitza projectes en l’àmbit de la conservació, estudi i divulgació del medi marí. Animal Latitude és una entitat dedicada informar i formar la societat sobre fauna i medi ambient.

Afegeix un comentari nou