Entitats que treballen per a la conservació del medi marí

Ravalnet
Submón centra la seva activitat molt especialment en els cetacis Font: Submón
Submón centra la seva activitat molt especialment en els cetacis Font: Submón
La posidònia és una planta subaquàtica que es troba al Mediterrani Font: Posidonia 2021
La posidònia és una planta subaquàtica que es troba al Mediterrani Font: Posidonia 2021
Am Llança hi ha una gran participació netejant les platges Font: Platges Netes Llançà
Am Llança hi ha una gran participació netejant les platges Font: Platges Netes Llançà
Graëllsia i l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar han signar enguany un acord de custòdia marí Font: Graëllsia
Graëllsia i l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar han signar enguany un acord de custòdia marí Font: Graëllsia

Entitats que treballen per a la conservació del medi marí

Ravalnet

Resum: 

Són moltes les entitats, organitzacions i col·lectius que lluiten per la preservació dels mars i els oceans, i de les espècies que els habiten. Us oferim una mostra d'algunes d'elles.

Aquesta iniciativa va sorgir a partir de la inquietud de persones i col·lectius de Mataró i de la comarca del Maresme per promoure la recuperació i la conservació de l'alguer de posidònia de la zona, així com de les nombroses espècies d'aquest ecosistema. L'alguer va se declarat per la Generalitat 'Zona Especial de Conservació ZEC dins la Xarxa Natura2000' l'any 2014.

Entitat que es dedica a l'estudi científic i a la divulgació del medi aquátic, especialment a investigar els cetacis i els paràmetres oceanogràfics d'aquelles àrees habitades per aquests mamífers. La seva activitat la desenvolupa a partir de diferents projectes d'investigació com iniciatives pròpies o bé en col·laboració amb altres institucions.

Té com a objectiu protegir, conservar i investigar la vida i hàbitats marins en el litoral català. L'entitat té tres àrees independents que treballen duent a terme campanyes i projectes de manera coordinada: conservació, recerca i educació i formació.

Aquesta entitat centra la seva activitat en la conservació de la biodiversitat marina per tal d'assolir un ús sostenible del medi marí. Això ho fa promovent un canvi en la relació que té la societat amb el mar, estudiant i divulgant aquest medi. Forma part de Submón un equip multidisciplinari d’especialistes i professionals de la veterinària, la biologia, l'enginyeria, el submarinisme i l'educació.

Aquesta associació a cavall entre Itàlia i Espanya organitza el Posidònia Green Festival, un esdeveniment que fa confluir la consciència pel medi ambient (especialment el medi marí) i la cultura, amb una variada proposta d'activitats: xerrades, tallers, art, música, cinema... Enguany tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona els dies 3 i 4 de novembre. Llegeix l'entrevista publicada a Xarxanet.

Es tracta d'un grup d’estudis i comunicació ambiental que treballa recuperant el patrimoni natural de les Terres de l’Ebre en el marc de la Reserva de la Biosfera i fent-ne divulgació. Les tres línies que desenvolupa són: custòdia marina a les platges del Delta i a la resta de la costa de l'Ebre, custòdia fluvial en tributaris pel marge dret del riu, i custòdia agrària en finques d’oliveres de les Terres de l’Ebre.

Associació que fa una aposta per donar a conèixer el medi ambient i l’entorn natural proper de les persones per tal de despertar el seu interès i admiració. Gestiona 'La Casa del Mar', un centre d’interpretació a Lloret de Mar que promou la conservació de la natura a partir d’una visió que integra tres pilars: la divulgació, la investigació i la gestió ambiental.

Aquesta entitat de la població de Llançà, a la comarca de l'Alt Empordà, duu a terme les seves accions 'Platges netes' que consisteixen a fer recollida de tota mena de brossa amb la participació de voluntaris i voluntàries. Periòdicament fan una convocatòria per netejar les platges i el fons marí del litoral de plàstics, papers, cartons, poliespan, i objectes diversos com ara ulleres, gorres, pals de xupa-xups, etc.

És una comunitat formada per persones apassionades pel mar que volen protegir el que anomenen "el nostre parc de jocs" que formen les platges, les onades i els oceans. Per tant, aquesta fundació es dedica a la protecció i el gaudiment del mar a través d'una potent xarxa d'activisme, intentant garantir l'accés a les platges, la netedat de l'aigua i la lluita contra la pol·lució marítima. Pots llegir l'entrevista publicada a Xarxanet.

Organització sense ànim de lucre amb seu als Estats Units que utilitza tàctiques d'acció directa per protegir la vida als ecosistemes marins. Va ser fundada per un ex-membre de Greenpeace, coneguda ONG que també treballa per la preservació del medi marí. Entre les accions que Sea Shepherd ha dut a terme es troben el treball conjunt amb el govern de Costa Rica per aturar la pesca furtiva a l'Illa del Coco, l'assistència a la guàrdia costera en tasques de vigilància a les Illes Galàpagos i la lluita contra la cacera de foques.

Afegeix un comentari nou