Edoardo Brodasca: "El Posidònia Green Festival promou una cultura ambiental a través de l'art, la cultura, la cooperació i la formació"

Colectic
Medi ambient, art i col·lectiu en aquest festival Font: Posidònia Green
Medi ambient, art i col·lectiu en aquest festival Font: Posidònia Green
Escultura feta amb deixalles trobades al mar Font: Posidònia Green
Escultura feta amb deixalles trobades al mar Font: Posidònia Green
La música està també present al Posidònia Green Festival Font: Posidònia Green
La música està també present al Posidònia Green Festival Font: Posidònia Green

Edoardo Brodasca: "El Posidònia Green Festival promou una cultura ambiental a través de l'art, la cultura, la cooperació i la formació"

Colectic

Resum: 

Et presentem aquesta proposta ambiental i cultural de la mà d'una de les persones que l'organitza. L'esdeveniment tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre al Museu Marítim de Barcelona.

Què és el Posidònia Green Festival?

Posidònia Green Festival és un 'eco-festival' internacional d'art, naturalesa i desenvolupament sostenible. Un espai de difusió de coneixements i bones pràctiques que promouen la defensa de l'ambient marí-costaner i, al mateix temps, una oportunitat per al desenvolupament sostenible, la cultura i el turisme.

Quines són la missió i la visió del Posidònia Green Project?

Posidònia Green Project és una associació internacional sense ànim de lucre que promou una cultura ecològica de respecte pel medi ambient a través d'esdeveniments, fòrums, iniciatives, campanyes de sensibilització i de comunicació... La nostra missió és la de promoure una cultura ambiental en les persones i en les organitzacions a través de l'art, la cultura, la cooperació i la formació.

El propòsit és el de crear agents de canvi en les empreses, les institucions, líders d'opinió, mànagers, professionals i ciutadans en general, per catalitzar la transició cap a un planeta sostenible.

Tenim com a visió ser un punt de referència a nivell internacional en la comunicació de les millors pràctiques en ciències ambientals, de la cohesió i la participació social, gràcies a eines poderoses com l'art i la cultura. El nostre objectiu final és promoure el benestar de les generacions presents i futures a través del desenvolupament sostenible del planeta.

Com va sorgir la idea d'organitzar el festival?

El Posidònia va néixer a Formentera al 2008, on es troba la prada de Posidònia Oceànica més gran del món, protegida per la Unesco. Ho va fer amb la voluntat d'ensenyar un món diferent. A l'any 2008 va ser un dels primers eco-festivals d'Espanya, amb una visió pionera de fer les coses de forma diferent, respectuosa amb el medi ambient i la societat, i al mateix temps artística, creativa i divertida.

Quins països participen en el Posidònia Green Festival i on es fa?

El Posidònia Green Festival ha crescut molt gràcies a la col·laboració de molta gent i entitats que ens donen la força de fer una programació avantguardista i una comunitat compromesa que ens segueix donant-nos molta energia. Bàsicament estem entre Itàlia i Espanya. En aquest 2018 l'hem fet al juliol i l'agost a Recco, Itàlia; al setembre a Santa Margherita Ligure, també a Itàlia; i els dies 3 i 4 de novembre es farà a Barcelona, al Museu Marítim.

Al mateix temps hem realitzat moltes altres activitats en altres llocs. Una que ens ha agradat molt ha estat la caravana 'Orquestra Reusonica' al País Basc on, junts amb Surfrider Foundation Espanya, vam fer 11 neteges de platges, 6 tallers de construcció d'instruments musicals amb el material recuperat en les neteges, una exposició dels millors instruments que va ser visitada per més de 300.000 persones i un mini-festival amb un concert amb els mateixos instruments i amb músics de súperqualitat.

Al voltant de quantes persones assiteixen al festival?

Això depèn una mica de les edicions del festival i de la grandària de la producció. Diguem que anem de les 2.500 persones a Barcelona a les gairebé 10.000 a Santa Margherita Ligure. No obstant això, la nostra idea no és créixer en numero sinó en qualitat de proposta. Volem que cada persona que participi al Posidònia Green se senti protagonista i capaç de donar la seva contribució a crear un futur sostenible...

El festival té diferents propostes que abasten diferents públics; en el desenvolupament dels dies hi ha activitats per a nens, famílies, adults i joves que volen una mica més de festa i gent que vol aprofundir en temàtiques que tractem a les nostres xerrades i cinema.

Quins tipus d'activitats proposeu en aquest esdeveniment?

A Barcelona tractarem tres temàtiques principals que són 'Canvi climàtic' i 'ZeroWaste Life', passant per la 'Contaminació del plàstic en mars i oceans'. Ho farem de diferents formes.

Si véns et trobaràs amb tallers per a adults i nens, concerts, xerrades participatives, unes sessions de cinema sobre l'oceà amb dos ambaixadors molt potents... Podràs tenir una xerrada privada amb Kepa Acer ('surfero' professional d'ones grans, aventurer i explorador), i amb Rai Puig (kayakista català que acaba d'estrenar el seu documental 'Sol in Papua', que projectarem en el Posidònia Green).

També farem una 'eco-fira' on entitats i empreses oferiran productes de comerç just i sostenible. Per últim, cal no oblidar que al Posidònia Green es beu i es menja ecològic i 'bio' amb el nostre 'foodtruck i la nostra barra sostenible.

Hi ha alguna cosa més que t'agradaria afegir?

Recentment hem llançat la nostra campanya de 'crowdfunding'. Per sostenir el festival necessitem ajuda que ens permeti seguir fent-lo de forma gratuïta, lliure i accessible. Us esperem al Posidònia Green Festival Barcelona 2018 del 3 al 4 de novembre en al Museu Marítim de Barcelona!

Més informació:

Afegeix un comentari nou